Papa Francisc: Isus a venit ca sa ne elibereze de intuneric si sa ne daruiasca lumina - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc: Isus a venit ca să ne elibereze de întuneric și să ne dăruiască lumina

[2013-12-25]
"În această noapte, în timp ce duhul întunericului învăluie lumea, se reînnoiește evenimentul care ne uimește mereu și ne surprinde: poporul care merge vede o lumină mare." În predica de la Liturghia din noaptea de Crăciun, Papa Francisc a meditat asupra "misterului mersului și vederii". A merge ne aduce în minte întreaga istorie a mântuirii, a spus el, începând cu Avraam, tatăl nostru în credință. "De atunci, identitatea noastră de credincioși este aceea de oameni peregrini spre țara promisă."
"Această istorie este însoțită mereu de Domnul!", a subliniat el. "În schimb, din partea poporului se alternează momente de lumină și de întuneric, fidelitate și infidelitate, ascultare și răzvrătire; momente de popor peregrin și momente de popor rătăcitor." Și în viețile noastre "se alternează momente luminoase și întunecate, lumini și umbre. Dacă îl iubim pe Dumnezeu și pe frați, umblăm în lumină, dar dacă inima noastră se închide, dacă prevalează în noi orgoliul, minciuna, căutarea interesului propriu, atunci coboară întunericul înlăuntrul nostru și în jurul nostru."
Citându-l pe Apostolul Tit, Pontiful a amintit că în această noapte "s-a arătat harul lui Dumnezeu care aduce mântuirea la toți oamenii". Și a explicat: "Harul care s-a arătat în lume este Isus, născut din Fecioara Maria, om adevărat și Dumnezeu adevărat. El a venit în istoria noastră, a împărtășit drumul nostru. A venit pentru ca să ne elibereze de întuneric și să ne dăruiască lumina. În El s-a arătat harul, milostivirea, tandrețea Tatălui: Isus este iubirea care s-a făcut trup. Nu este numai un maestru al înțelepciunii, nu este un ideal spre care tindem și de care suntem în mod incontestabil departe, este sensul vieții și al istoriei care și-a stabilit cortul Său în mijlocul nostru."
La final Sfântul Părinte s-a oprit asupra păstorilor, primii care au primit vestea nașterii lui Isus. "Au fost primii pentru că erau printre cei din urmă, cei marginalizați. Și au fost primii pentru că vegheau în timpul nopții, păzindu-și turmele." I-a invitat apoi pe credincioși să se alăture păstorilor, să se oprească în tăcere în fața Pruncului, să îi mulțumească lui Dumnezeu și să laude fidelitatea Sa. "Așa cum au spus păstorilor îngerii, 'Nu vă temeți!', și eu vă repet vouă tuturor: Nu vă temeți!", a spus în încheiere Papa. "Tatăl nostru este răbdător, ne iubește, ni-l dăruiește pe Isus pentru a ne conduce pe drumul spre țara promisă. El este lumina care luminează întunericul. El este milostivirea: Tatăl nostru ne iartă mereu. El este pacea noastră. Amin."
Legături:
•Textul integral al predicii papale

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 941, Ultimul acces: 2024-04-08 15:26:21