Nasterea Domnului la Galati - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Nașterea Domnului la Galați

[2013-12-25]
La înălțătorul praznic, închinat Nașterii Fiului lui Dumnezeu, în Catedrala arhiepiscopală din Galați, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de preoți și diaconi, sub protia Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, după cum a precizat Părintele Molocea Gabriel.
La slujbă au participat numeroși credincioși din oraș și din municipiu, care au avut prilejul de a mulțumi lui Dumnezeu pentru darurile duhovnicești de care s-au învrednicit în acest an și de a asculta cuvântul de învățătură, rostit de către Chiriarhului Dunării de Jos, care a arătat tainica și sfântă legătură dintre copii și dumnezeiescul Prunc de la Betleem.
La Sfânta Liturghie au participat și persoanele cu dizabilități, slujba fiind transpusă și în limbaj mimico-gestual.
Dup tradiție, jertfa de la Sfântul Altar a fost prelungită la altarul semenului aflat în suferință.
Sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei Dunării de Jos și Protoieria Galați au oferit masa de Crăciun unui număr de aproape 100 de persoane fără adăpost, în cadrul Spitalului de Psihiatrie ”Elisabeta Doamna” din municipiul Galați.
La eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Casian, care a fost întâmpinat de o parte dintre persoanele fără adăpost în capela ”Sf. Mucenic Pantelimon”, din cadrul instituției, cu un microconcert de colinde.
La final, Chiriarhul Dunării de Jos a oferit celor prezenți daruri tradiționale și alimente.
Totodată, parohiile Protoieriei Galați au fost alături de cele 24 de persoane de la Centrul regional de cazare și proceduri pentru solicitanții de azil, aparținând diferitelor religii: creștină, musulmană și hindusă. Provenind din peste 20 de țări, aceștia s-au unit în rugăciune și s-au bucurat de ospitalitatea noastră.
Prin grija Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian și prin implicarea parohiilor gălățene, toți cei 24 de migranți au primit hrană caldă, pachete cu alimente de primă necesitate, articole de îmbrăcăminte și obiecte de igienă pentru copii, ca semn al dragostei și al împlinirii Sfintei Evanghelii.
Este de apreciat modul în care sunt primiți la Galați solicitanții de azil, în condiții umane, la care se adaugă profesionalismul angajaților centrului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 958, Ultimul acces: 2024-03-25 10:21:31