Saptamana duhovniceasca la Alba Iulia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Săptămâna duhovnicească la Alba Iulia

[2013-12-19]
În ultima săptămână a Postului Crăciunului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” și studenții Facultății de Teologie Ortodoxă au luat parte la Săptămâna duhovnicească.
Programul acestei perioade a constat în participarea la programul liturgic de la capelele instituțiilor de învățământ, urmat, în fiecare seară, la Catedrala arhiepiscopală, de slujba Vecerniei și de un cuvânt de învățătură pe teme de mare actualitate duhovnicească, a precizat Pr. Florin Croitoru.
Invitatul special al Săptămânii duhovnicești a fost Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, care a adresat tinerilor teologi și credincioșilor un cuvânt de învățătură legat de semnificația sărbătorii Nașterii Domnului Iisus Hristos. În celelalte seri duhovnicești au mai prezentat meditații duhovnicești preoți și ieromonahi din Protopopiatele Alba, Câmpeni, Aiud și Sebeș.
Scopul acestei ultime săptămâni din Postul Crăciunului este de a ne ajuta să ne primenim sufletește pentru luminata sărbătoare a Nașterii Domnului Iisus Hristos. Totodată, ea reprezintă și un bun prilej de pregătire pentru apropierea de Taina Spovedaniei, ca apoi, curățiți sufletește și trupește, să ne putem întâlni cu Mântuitorul Iisus Hristos în Taina Sfintei Euharistii și în bucuria inefabilă a Crăciunului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 904, Ultimul acces: 2024-03-24 09:39:25