Cardinalul Wuerl descrie experienta spirituala a Conclavului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cardinalul Wuerl descrie experiența spirituală a Conclavului

[2013-02-28]
Un Conclav este similar cu a face niște exerciții spirituale riguroase, pătrunse de tăcere, potrivit Cardinalului Donald W. Wuerl de Washington, D.C. "Vor fi niște exerciții spirituale foarte, foarte intense, dificile", a explicat Cardinalul Wuerl într-un interviu din 26 februarie pentru CNA, aflându-se la Colegiul Pontifical Nord-American din Roma. "Dificultatea va consta în a lăsa orice altceva deoparte, dar de această dată conducătorul exercițiilor spirituale este Duhul Sfânt", a amintit el.
Cardinalul consideră că în timp ce Conclavul se concentrează pe votare, "este de asemenea un timp de rugăciune și de a fi deschiși față de Duhul Sfânt. Eu voi fi. Și sunt sigur că același lucru va fi valabil pentru toți Cardinalii de acolo, profitând de acest timp de tăcere pur și simplu pentru a ne deschide inimile față de glasul Duhului". Cardinalul Wuerl a participat la Conclavul din 2005 care l-a ales pe Papa Benedict al XVI-lea asistând un Cardinal bolnav. Deoarece a fost făcut Cardinal în 2010, acesta va fi primul Conclav la care va participa ca elector. "Există o tăcere care pătrunde întregul Conclav, în particular în Capela Sixtină", a spus el. "Cred că tocmai pentru a susține seninătatea spiritului întreaga idee a Conclavului este tăcerea".
Potrivit Cardinalului, următorul Papă se va confrunta cu două provocări majore: lupta cu secularismul și importanța la a avea abilități mediatice. "Un puternic secularism pătrunde în Biserică și predomină peste tot în jurul nostru, ceea ce ne face să ne gândim la urgența nevoii de a re-propune Evanghelia", a remarcat Cardinalul. "El va trebui să fie capabil să se folosească de toate mijloacele de comunicare de astăzi, în special de rețelele sociale, pentru a fi prezent în întreaga lume", a adăugat el. Cardinalul Wuerl a spus că în timp ce Papa nu poate fi prezent fizic în lumea întreagă, el poate folosi rețelele sociale ca un mod de a fi prezent electronic.
El a adăugat că cel mai important lucru pe care îl pot face oamenii acum este să se roage și să îi ceară lui Dumnezeu să îl trimită pe Duhul Sfânt asupra Cardinalilor în timpul Conclavului. "Așteptarea noastră, a tuturor, trebuie să fie aceea ca din acest Conclav să iasă, prin planul providențial al lui Dumnezeu, Papa care ne va călăuzi bine în viitor", a declarat Cardinalul Wuerl. În viziunea lui, principala moștenire a Papei Benedict al XVI-lea va fi insistența lui asupra compatibilității dintre credință și rațiune. Dar slujirea sa pastorală și apelul lui la noua evanghelizare se vor număra de asemenea între realizările lui.
"El a îndemnat întreaga Biserică să privească spre oamenii care ar trebui să fie cu noi dar s-au îndepărtat." "Sarcina noastră este să repropunem acestei lumi foarte seculare un mister minunat, o revelație minunată a lui Dumnezeu care este cu noi în Cristos", a spus el. Unele mijloace de comunicare în masă au vehiculat numele Cardinalului Wuerl ca posibil viitor Papă, dar el nu a acordat prea mare importanță acestei idei. "Trebuie să ne concentrăm asupra realității și nu asupra fanteziei", a răspuns el.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 401, Ultimul acces: 2021-09-17 03:45:41