Enciclica despre credinta a Papei ar putea aparea intr-o alta forma - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Enciclica despre credință a Papei ar putea apărea într-o altă formă

[2013-02-28]
Așteptata Enciclică despre credință Papei Benedict al XVI-lea nu va fi publicată înainte de retragerea sa, dar ar putea apărea într-o altă formă, potrivit președintelui Biroului de Presă al Sfântului Scaun. "Rămâne un document dorit, dar unul pe care nu îl vom avea în forma în care l-am așteptat, poate îl vom avea într-un mod diferit", a declarat pr. Federico Lombardi în cadrul unei conferințe de presă din 12 februarie 2013. Enciclica, a adăugat el, "nu va fi publicată înainte de sfârșitul lunii, nu este încă în forma de a fi făcută publică". Această Enciclică despre credință era așteptată cândva în prima jumătate a acestui an, pentru a coincide cu Anul Credinței. Ar fi urmat să completeze trilogia de Enciclice despre virtuțile teologale: credința, speranța și iubirea.
Papa Benedict al XVI-lea a dat două Enciclice despre iubire și speranță - "Deus Caritas est" în 2006 și respectiv "Spe salvi" în 2007 - în timpul pontificatului său. În 2009, a publicat de asemenea Enciclica socială "Caritas in veritate", în linia Enciclicei "Rerum novarum" a Papei Leon al XIII-lea. Vorbind pentru CNA cu câteva zile înainte de anunțarea deciziei Papei Benedict al XVI-lea de a se retrage, președintele Consiliului Pontifical pentru Noua Evanghelizare, Arhiepiscopul Salvatore Fisichella, a declarat că Papa "lucrează la o nouă Enciclică despre credință" și că "ne așteptăm să fie publicată în timpul Anului Credinței.
"Modul diferit" în care ar putea apărea textul include posibilitatea de a fi publicat ca o scriere personală a Papei emerit. Sau s-ar putea ca următorul Episcop al Romei să o reia de unde a lăsat-o Papa Benedict al XVI-lea. S-a spus că "Deus Caritas est" s-a bazat în parte pe o scriere neterminată a Papei Ioan Paul al II-lea. În luna octombrie a anului trecut, un înalt oficial din Curia Romană a declarat pentru "Vatican Insider" că textul, chiar dacă neterminat, "este frumos". "Papa Benedict al XVI-lea reușește să exprime chiar și cele mai complexe și profunde adevăruri folosind un limbaj simplu". Un articol din 11 noiembrie din "Vatican Insider" a mai relatat că textul s-ar concentra pe centralitatea misterului pascal - moartea și învierea lui Cristos - pentru virtutea credinței.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 359, Ultimul acces: 2021-09-11 17:21:02