Cronica Ideilor: Sa nu ucizi! - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cronica Ideilor: Sa nu ucizi!

[2013-03-01]
SA NU UCIZI
Motto: Decat o viata intreaga cioara mai bine o vara vultur – arhitect Gheorghe Petrescu
Autori: Arh. Gheorghe si Stanuta Petrescu – CUA University, Washington, DC, USA
Sponsor: Adrian Dobrovolschi
Dati click pe imagine pentru a o mari.
“Nu va temeti de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeti-va mai degraba de cel ce poate sa piarda si sufletul si trupul in gheena.” Matei 10,28.
Sa nu ucizi, este o porunca a Decalogului ce are multe implicatii in viata noastra moderna, cu acide cuvinte mai tari, decat o sabie cu doua taisuri. Atrocitatile in materie de crima de la Cain pana in zilele noastre, au in decursul veacurilor, conotatii comune si anume, ura impotriva aproapelui. Nu conteaza metodele celor ucisi, in lungul istoriei, ci, conteaza ca ai calcat porunca, “sa nu ucizi”, contabilizandu-se numarul celor ce au disparut. Sant cifre impresionante si pline de semnificatii, iar facatorii de crime de tot felul, vor fi date in vileag, la judecata de apoi iar, cei implicati, vor fi judecati de Marele Eu Sant, la a doua Sa venire pe norii cerului. Esti si tu printre ei?
Sa nu ucizi, cu privirea sau cu un gest al fetei pe aproapele tau, caci faci un pacat impotriva Creatorului care te-a creat si pe tine si pe el. O asemenea crima este letala si poate dura ani de zile si fara sa-ti dai seama, te faci calcator de porunca de lunga durata. Un baiat poate ucide o fata si invers, deoarece unul dintre ei nu mai pastreaza acel juramant de fidelitate ce si l-au dat unul altuia, printr-o iubire totala pana la moarte. Astazi, aceasta crima este la ordinea zilei si, Cel de Sus vede, si va avea la judecata de apoi pentru tine, un raspuns afirmativ sau negativ. Esti cumva printre ei?
Sa nu ucizi, cu vorba, caci te faci calcator de porunca. Vorbirea de rau impotriva aproapelui tau, este ca un arsenal atomic impotriva unui oras intreg. Pe aproapele tau l-ai blocat mental, spiritulal, afectiv, nu mai are acel echilibru al vietii, devine irascibil si necomunicativ cu tine si cu altii. Din aceasta cauza, paraseste biserica si te faci partas la schimbarea drumului lui de la o viata cu Isus, la o viata cu Satan? Uite ce ai facut?
Sa nu ucizi, cu fapta caci, aprinzi pe capul tau, un foc care nu se va stinge aproape niciodata. Vei purta sceasta fapta deplasata, in minte si in inima si numai Isus te poate salva, de sub povara ei. Nu este de joaca, deoarece trupul ucis este una iar sufletul ucis este alta, asa ca, vezi ce ai de facut. Nu lasa pacatul sa roada fiinta ta ci, fa bine de te impaca cu aproapele tau, ca sa ai o viata cu Isus. Poti sa te impaci?
Sa nu ucizi, pe parintii tai care te-au crescut in lungul anilor, caci este de rau. Tu, tanar al unei noi decade, sa nu-ti bati joc de restul vietii lor. Ai grija de ei ca sa fii in cer cu ei si ei cu tine. Bucuria va fi mare daca asculti si ai grija de ei in veci Amin!

Sursa: www.InterCer.net


Contor Accesări: 457, Ultimul acces: 2021-09-17 09:02:40