Seful Bisericii Catolice din Australia, un cardinal elector, il critica dur pe Benedict al XVI-lea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Șeful Bisericii Catolice din Australia, un cardinal elector, îl critică dur pe Benedict al XVI-lea

[2013-02-28]
de Valentin Vidu
Șeful Bisericii Catolice din Australia, care va participa la Conclavul de alegere a a unui nou papă, l-a criticat în mod dur pe Papa Benedict al XVI-lea joi, înaintea demisiei, reproșându-i o renunțare care "destabilizează" și incapacitatea de a realiza unitatea catolicilor.
Cardinalul George Pell, electorul australian în Conclavul ce se va reuni în martie pentru desemnarea unui nou Suveran Pontif, a apreciat că "guvernarea nu era punctul forte" al lui Benedict al XVI-lea.
"Prefer pe cineva care să poată să conducă Biserica și să o adune un pic", a declarat el pentru televiziune, citând în special ca un punct negru al pontificatului lui Joseph Ratzinger scandalul cunoscut sub numele de "VatiLeaks", care discreditează Curia romană.
"Cred că guvernarea (Vaticanului) este asigurată de către majoritatea celor care se află în jurul Papei, iar acest lucru nu a fost întotdeauna strălucitor. Nu dezvălui nimic, aceasta este o opinie larg răspândită", a subliniat cardinalul într-un alt interviu, difuzat de postul de radio al Vaticanului.
George Pell a criticat, de asemenea, demisia lui Benedict al XVI-lea - primul Papă care face acest gest în mod deliberat în ultimele șapte secole - care, în opinia sa, creează un precedent supărător.
"Cei care, de exemplu, vor fi în dezacord cu un viitor papă, vor fi tentați să lanseze o campanie pentru a îl determina să demisioneze", a sugerat cardinalul australian.
Anunțându-și retragerea la 11 februarie, Papa german "știa bine că este vorba despre o ruptură cu tradiția, un lucru un pic destabilizator", a apreciat Pell.
Succesorul său, a continuat cardinalul australian, va trebui să "păstreze tradiția, atât în credință, cât și în morală, care au fost atacate". Viitorul papă va trebui, de asemenea, să dea dovadă de o "solidă experiență pastorală într-o dioceză și să fie capabil să ridice moralul Curiei romane, poate chiar să consolideze disciplina", a continuat el.
Pontificatul lui Benedict al XVI-lea a fost afectat de controverse, cum ar fi protecția ierarhică de care ar fi beneficiat sute de preoți pedofili și scandalul VatiLeaks.
Joi, la ora 19.00 GMT (21.00, ora României), Joseph Ratzinger va părăsi Vaticanul, fără vreo ceremonie, retrăgându-se sub titlul de "Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea, Papă emerit" la reședința de vară, Castelul Gandolfo. Ulterior, el se va instala într-o mănăstire, departe de ochii lumii, la Vatican

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 362, Ultimul acces: 2021-09-11 17:16:29