Papa, in ultima sa audienta publica: A fost o povara grea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa, in ultima sa audienta publica: A fost o povara grea

[2013-02-28]
Peste 100.000 de pelerini din intreaga lume s-au adunat, miercuri, in Piata Sfantul Petru de la Vatican pentru a-l vedea pe Benedict al XVI-lea in ultima sa iesire publica ca Papa. Dupa retragere, el isi va pastra numele de Benedict, insa va mai primi inca un titlu: Papa Emeritus.
In discursul sau, Papa a admis ca s-a confruntat cu "ape agitate" in cursul celor opt ani in care a condus Biserica Catolica, insa a specificat ca a fost condus de Dumnezeu, caruia i-a simtit prezenta in fiecare zi. El a dezvaluit multimii ca mandatul sau a fost o "povara grea", dar a acceptat-o fiind convins ca Dumnezeu il va ghida.
Biserica Catolica s-a confruntat cu scandaluri legate de abuzuri sexuale ale preotilor sau cu scurgerea unor documente privind coruptia si lupta pentru putere de la Vatican, mentioneaza BBC.
"Am facut acest pas (demisia-n.r) in deplina cunostinta de gravitatea deciziei, dar cu o profunda seninatate in spirit", le-a mai spus Benedict al XVI-lea credinciosilor din Piata. "inima mea este deschisa catre lume. Va rog pe fiecare sa va rugati pentru mine", a adaugat Papa.
Papa a amendat legea conclavului romano-catolic: Succesorul sau va fi ales mai repede
Suveranul pontif isi va putea pastra numele de Benedict al XVI-lea si dupa retragere, iar apelativul va fi tot "Sanctitatea Sa". In plus, el va primi si titulatura de Papa Emeritus.
"Pe de alta parte, am simtit ca Papa Benedict este mai usurat de cand a luat decizia de a demisiona", a dezvaluit arihiepiscopul Robert Zollitsch, capul Bisericii Catolice din Germania.
Viitorul Papa ar putea fi un italian? Cine sunt favoritii si ce ii recomanda
Papa, in varsta de 85 de ani, se va retrage joi din aceasta pozitie, fiind primul care abdica in ultimii 600 de ani. Succesorul sau va fi ales in luna martie.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 360, Ultimul acces: 2021-09-15 01:00:20