Patriarhul Bartolomeu: Papa Benedict al XVI-lea, prieten al ortodoxiei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Patriarhul Bartolomeu: Papa Benedict al XVI-lea, prieten al ortodoxiei

[2013-02-27]
Fiind informat, în drumul său spre insula sa natală Imvros, despre retragerea iminentă a Papei Benedict al XVI-lea din ministerul petrin, Patriarhul ecumenic Bartolomeu I a dat presei o declarație oficială și personală, răspunzând cu tristețe la această veste: "Am aflat cu regret despre decizia Sanctității Sale Papa Benedict al XVI-lea, de a se retrage din Scaunul său, deoarece, cu înțelepciunea și experiența lui, ar fi putut oferi încă multe Bisericii și lumii. Papa Benedict al XVI-lea lasă o amprentă de neșters asupra vieții și istoriei Bisericii Catolice, pecetluită nu doar prin scurtul său pontificat, ci și prin contribuția sa amplă și de durată ca teolog și ierarh al Bisericii sale, precum și prin prestigiul său universal recunoscut.
"Scrierile sale", a continuat Patriarhul, "vor vorbi mult timp despre profunda sa pătrundere teologică, prin cunoașterea Părinților Bisericii nedespărțite, familiaritatea sa cu realitatea contemporană, și interesul său puternic pentru problemele omenirii. Noi, ortodocșii, îl vom cinsti întotdeauna ca pe un prieten al Bisericii noastre și un slujitor fidel al țelului sfânt al unirii tuturor. Mai mult, ne vom bucura să auzim vești despre sănătatea sa și despre productivitatea muncii sale teologice. Personal, ne amintim cu emoție de vizita sa la sediul Patriarhiei Ecumenice, de acum șase ani, împreună cu numeroasele întâlniri și excelenta cooperare de care ne-am bucurat de-a lungul întregii sale slujiri de primat. Din Fanar, ne rugăm ca Domnul să arate succesorul său demn la conducerea Bisericii surori a Romei, și ca să putem continua cu acest succesor drumul nostru comun spre unitatea tuturor, spre gloria lui Dumnezeu".

Sursa: www.InsideTheVatican.com


Contor Accesări: 854, Ultimul acces: 2024-03-27 17:46:06