Papa Benedict al XVI-lea si-a stabilit noua garderoba - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Benedict al XVI-lea și-a stabilit noua garderobă

[2013-02-26]
Papa Benedict al XVI-lea a decis cum se va îmbrăca după ce nu va mai fi Papă - o reverendă simplă albă, și pantofi maro, pe care i-a primit în Leon, Mexic. "Orașul Leon este cunoscut pentru pantofii frumoși și foarte confortabili care se fabrică aici. Și atunci când Papa a fost întrebat cum dorește să se îmbrace, a spus: 'Doresc pantofii din Leon, Mexic'", le-a spus jurnaliștilor purtătorul de cuvânt al Vaticanului, pr. Federico Lombardi, în cadrul conferinței de presă din 26 februarie. "Nu vor mai fi pantofii roșii pe care l-ați văzut purtându-i. A ales să păstreze pantofii maro care i-au fost oferiți în recenta sa călătorie", a spus el.
În ceea ce privește îmbrăcămintea sa, Papa emerit va purta o reverendă simplă, albă, fără mantia scurtă care îi acoperea până acum umerii. Îmbrăcămintea lui va fi potrivită pentru mănăstirea simplă în care va trăi, începând aproximativ cu luna mai. Își va înlocui inelul Pescarului purtat de Papi cu un inel episcopal de pe vremea când era Cardinalul Ratzinger. Inelul și sigiliul Papei vor fi distruse într-un anumit moment, stabilit de Colegiul Cardinalilor, în conformitate cu normele pentru sede vacante. Pr. Lombardi a reafirmat că este important de remarcat faptul că "Papa se află într-un spirit de rugăciune acum când pontificatului lui se apropie de sfârșit".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 489, Ultimul acces: 2021-11-29 08:47:52