Papa a acceptat demisia Cardinalului scotian O`Brien - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa a acceptat demisia Cardinalului scoțian O`Brien

[2013-02-26]
Conform unui comunicat al biroului de presă al Sfântului Scaun, Sfântul Părinte a acceptat demisia Cardinalului Keith Michael Patrick O`Brien, Arhiepiscop de Saint Andrews și Edinburgh, în conformitate cu canonul 401, paragraful 1, care cere prelaților să își înainteze demisia la atingerea vârstei de 75 de ani. Recent au apărut acuzații de comportament necorespunzător împotriva Arhiepiscopului Scoției, acesta negându-le.
Vorbind cu jurnaliștii despre speculațiile privind retragerea prelatului, pr. Federico Lombardi, directorul biroului de presă al Sfântului Scaun, a afirmat că demisia Cardinalului O`Brien a fost acceptată nunc pro tunc (adică efectivă de la o dată ulterioară) în noiembrie anul trecut, înaintea împlinirii vârstei de 75 de ani. Anunțul de ieri, a continuat preotul iezuit, confirmă doar că demisia Cardinalului intră acum în vigoare, cu acceptul Sfântului Părinte. La rândul său, Cardinalul O'Brien a declarat că Sfântul Părinte va numi un Administrator Apostolic pentru Arhidieceză, până la numirea unui succesor. A mai spus și că prețuiește "ocazia de a-i sluji pe oamenii din Scoția și de peste mări, în diferite moduri, de când am devenit preot".
Privind înapoi, a spus Cardinalul, "pentru orice lucru bun l-am făcut, îi mulțumesc lui Dumnezeu; pentru orice eșec, îmi cer iertare celor pe care i-am ofensat." I-a mulțumim apoi Sfântului Părinte pentru grija arătată pentru el și pentru scoțieni, dorindu-i Sfântului Părinte ani lungi și fericiți în noua sa postură. Și date fiind acuzele asupra sa, apărute în presă în ultima vreme, Arhiepiscopul emerit de Saint Andrews și Edinburgh a decis să nu participe la Conclav, pentru ca să nu distragă atenția de la importantul procesul de alegere a Succesorului Papei Benedict al XVI-lea.
"Cer lui Dumnezeu binecuvântare pentru frații mei Cardinali care în curând se vor reuni la Roma să aleagă Succesorul", a spus Cardinalul O'Brien. "Nu mă voi alătura în persoană Conclavului. Nu doresc ca atenția media în Roma să cadă asupra mea, ci asupra Papei Benedict al XVI-lea și a Succesorului său. Însă mă voi ruga pentru ei, pentru ca, luminați de Duhul Sfânt, să facă alegerea corectă pentru binele Bisericii." Cardinalul a încheiat exprimându-și recunoștința pentru anii de slujire și invocând binecuvântarea lui Dumnezeu "asupra tuturor oamenilor din Scoția, în special asupra celor pe care am avut privilegiul să îi slujesc în Arhidieceza de Saint Andrews și Edinburgh".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 835, Ultimul acces: 2024-03-25 19:14:59