Unul dintre candidatii papabili este arhiepiscopul Peter Erdo - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Unul dintre candidații papabili este arhiepiscopul Peter Erdo

[2013-02-22]
În vârstă de 60 de ani, al doilea cel mai tânăr cardinal eligibil la următorul conclav din Vatican. Bunicii săi au fost secui din Transilvania, stabiliți în Ungaria după Primul Război Mondial.
Originea secuiască este motivul pentru care la ridicarea sa la rangul de cardinal al Bisericii Romano-Catolice, a adoptat în stema sa de cardinal simbolurile ancestrale ale secuimii: Soarele și Luna pe fundal albastru.
Născut pe 25 iunie 1952, în capitala Ungariei, Erdo a fost hirotonisit preot în 1975 după ce a studiat în Budapesta și Roma. A fost profesor universitar și pasionat cercetător. În ianuarie 2000 a fost numit arhiepiscop de însuși Papa Ioan Paul al II-lea.
Și tot fostul Suverna Pontif l-a numit cardinal în octombrie 2003, iar în anul 2005 a participat la conclavul care l-a ales pe Benedict al XVI-lea. Erdo avea 52 de ani, fiind cel mai tânăr dintre cardinalii eligibili. Înaltul prelat s-a făcut remarcat pentru dedicarea spirituală și pentru eforturile de a revitaliza încrederea în creștinismul din Europa.
În cadrul Sinodului Episcopilor cu tema evanghelizării din 2012, cardinalul a punctat mai multe probleme dureroase pentru catolici. Ignoranța spiritualității și a încrederii sincere câștigă tot mai mult teren în Europa, a atras atenția înaltul prelat, iar mass-media contribuie la amplificarea fenomenului, a precizat el. Discursul lui Erdo a creat legătura între știință și religie. Cardinalul și-a exprimat speranța că se va ajunge la un dialog intens între știință și spiritualitate.
„Științele naturale – fizica, astronomia – ne arată flexibilitatea și bogăția conceptelor de bază precum materia sau energia. Aduc cu ele întrebări despre începutul și sfârșitul universului”, a declarat Erdo.
Cardinalul a scos în evidență principalele probleme ale Europei Centrale și de Est care sunt asemănătoare cu cele din America Latină. Slăbiciunile condamnate au fost secularizarea, nerespectarea mediului înconjurător și răspândirea sărăciei accentuată de capitalism.
În anumite puncte, biografia lui corespunde profeției care spune că următorul și ultimul Papă va fi „Petru Romanul“. Al doilea prenume al lui Erdo este Petru, iar pe vremea Sfântului Petru, Ungaria era parte a Imperiului Roman. Cardinalul este considerat principalul favorit pentru Europa, conform postului de radio italian RAI. În Ungaria, cardinalul s-a concentrat mai ales pe nevoia compatrioților lui de a-și recăpăta încrederea și speranța în spiritualitate

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 400, Ultimul acces: 2021-07-23 21:39:25