Papa Benedict al XVI-lea ia masuri pentru accelerarea procesului de alegere a succesorului sau. A emis un decret cu noi reguli - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Benedict al XVI-lea ia masuri pentru accelerarea procesului de alegere a succesorului sau. A emis un decret cu noi reguli

[2013-02-26]
de Carla Dinu
Cu trei zile inainte de 28 februarie, data cand Papa Benedict al XVI-lea a anuntat ca se va retrage de la conducerea bisericii catolice, Suveranul Pontif a emis luni un decret care ii autorizeaza pe cardinali sa organizeze mai devreme conclavul care ii va alege succesorul, scrie presa internationala.
"Las colegiului cardinalilor posibilitatea de a anticipa inceperea conclavului odata constatata prezenta tuturor cardinalilor, sau de a amana cu cateva zile, in cazul unor motive grave, inceperea alegerii", arata Papa in decret.
Potrivit Constitutiei apostolice, conclavul se poate reuni abia dupa minumum 15 zile dupa ce scaunul de la Vatican ramane "vacant". Dupa cum a anuntat, din 28 februarie Papa renunta la Pontificat, iar din acea seara de la ora 19:00 GMT (ora 21:00, ora Romaniei), scaunul de la Vatican este vacant.
Noile masuri luate luni de Benedict presupun ca alcatuirea conclavului sa poata incepe imediat dupa ce cardinalii ajung la Roma.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 537, Ultimul acces: 2022-09-26 08:44:57