Indemn la smerenie si la rugaciune pentru credinciosii din orasul Victoria - Brasov - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Îndemn la smerenie și la rugăciune pentru credincioșii din orașul Victoria - Brașov

[2013-02-26]
Duminica a XXXIII-a după Rusalii, a Vameșului și a Fariseului, este prima duminică din perioada Triodului, pregătitoare prin Postul Mare pentru praznicul Învierii Domnului.
După cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania, Înalt Preasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica „Sfânta Parascheva“ din orașul Victoria, județul Brașov. Credincioșii au participat în număr mare la Liturghia oficiată în prima biserică a localității, amenajată în urmă cu aproape 50 de ani într-o casă donată de familia Albăceanu, în timpul regimului comunist, când nu era permisă zidirea lăcașurilor de cult. Prin dorința credincioșilor și curajul preotului Cornel Codrea, s-a amenajat lăcașul de cult ce a rămas un simbol al orașului. În timp, spațiul liturgic a fost extins, s-au efectuat reparații exterioare și interioare și s-a restaurat pictura. Toți binefăcătorii din ultima perioadă, între care Primăria și Consiliul local, au fost distinși cu acte de cinstire, oferite de IPS Laurențiu. În timpul slujbei, diac. Florin Țânț a fost hirotonit preot pentru Parohia Brădeni, Protopopiatul Agnita. Alături de cei trei preoți slujitori, în soborul de preoți s-au aflat starețul Mănăstirii „Brâncoveanu“ de la Sâmbăta de Sus, arhim. Ilarion Urs, protopopul de Făgăraș II, pr. Ion Tărcuță, și alți preoți din oraș și de mai departe.
În cuvântul de învățătură, IPS Laurențiu a prezentat credincioșilor bogăția duhovnicească pe care ne-o deschide perioada Triodului, pregătitoare prin Postul Mare pentru praznicul Învierii Domnului.
„Evanghelia de astăzi ne arată ce diferență există între o rugăciune smerită și una plină de mândrie, pentru care s-a primit binecuvântare. Evanghelistul Luca menționează că Mântuitorul a spus: «Cu adevărat mai îndreptat s-a întors la casa sa cel păcătos», adică cel care s-a rugat recunoscând starea de păcătoșenie, decât cel care, infatuat și plin de sine, s-a lăudat în fața lui Dumnezeu, arătându-se ca unul îndreptățit să primească de la Dumnezeu toate. Concluzia finală a Evangheliei, «cel ce se înalță pe sine se va smeri, iar cel ce se smerește pe sine se va înălța», este o sentință valabilă pentru totdeauna“, a subliniat ierarhul. IPS Laurențiu l-a hirotesit iconom stavrofor pe pr. Adrian Gh. Magda și iconomi pe pr. Mihail Fogoroș și pr. Toma Dorinel Năpar. Preotul Mihail Fogoroș i-a oferit în dar ierarhului o icoană și a anunțat intenția comunității de a ctitori un așezământ socio-cultural.
Cu ocazia vizitei în Victoria, IPS Laurențiu a sfințit o casă parohială.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 408, Ultimul acces: 2021-09-15 23:48:01