In ultimele luni sanatatea Papei s-a deteriorat mult - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

În ultimele luni sănătatea Papei s-a deteriorat mult

[2013-02-21]
Papa Benedict al XVI-lea era "epuizat și abătut" cu mult înainte de anunțarea retragerii la 11 februarie, susține biograful său, Peter Seewald. În articolul "Adio, Papă", din ediția din 18 februarie a publicației germane Focus, Seewald spune că în ultimele luni a avut mai multe întâlniri cu Pontiful de 85 de ani, pentru a-i pregăti noua biografie. "Nu l-am văzut niciodată pe Papa Benedict atât de secat de energie" și atât de "profund abătut" cum l-a văzut vara trecută, a spus el.
Întrebat ce se mai poate aștepta de la acest pontificat, spune Seewald, Papa a răspuns: "De la mine, nu multe. Sunt un om bătrân și mi-am pierdut forțele. Cred că am făcut suficient." Jurnalistul german, bavarez ca origini și fost editor la Der Spiegel, a publicat mai multe cărți interviu cu Papa Benedict, inclusiv o biografie în 2006 și best-seller-ul "Lumina lumii" în 2010. Papa i-a spus că al treilea volum al seriei "Isus din Nazaret", apărut în noiembrie, va fi ultima sa carte. Seewald a negat că scandalul Vatileaks ar fi avut vreo influență în decizia Pontifului, care a fost însă uimit de trădarea fostului său valet, Paolo Gabriele. "Este adevărat că trădarea valetului a fost o experiență dureroasă", a admis însă Seewald. "Dar cu siguranță nu i-a influența decizia semnificativ. În discuția noastră de 90 de minute de vara trecută, de la Castel Gandolfo, Papa nu era disperat."
Vorbind cu jurnaliștii la 16 februarie, pr. Federico Lombardi, purtător de cuvânt al Vaticanului, a confirmat că Seewald s-a întâlnit cu Pontiful în august și noiembrie, adăugând că nu are motive să nu creadă afirmațiile jurnalistului. Conferința Episcopilor Germani, cu cei 66 de membri, dintre care șase Cardinali ce vor participa la Conclav, a dezbătut problema retragerii Papei la reuniunea dintre 18 și 21 februarie. Într-un interviu anterior pentru agenția KNA, președintele Conferinței, Arhiepiscopul Robert Zollitsch de Freiburg, a spus că la întâlnire se va discuta și despre rolul femeii în Biserică și despre abuzurile sexuale ale preoților, precum și că vor formula o declarație despre folosirea pilulelor de a doua zi de către victimele violurilor.
Fostul președinte al Conferinței Episcopale, Cardinalul Karl Lehmann de Mainz, a spus pentru KNA că crede că Papa a fost "mai degrabă singur" și nu a avut mereu "oameni buni lângă el", adăugând că s-a gândit că decizia Papei este semnul "dezamăgirii privitor la anumite operații din Vatican".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 414, Ultimul acces: 2021-07-24 11:15:59