Vizita pastorala in orasul Victoria - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vizită pastorală în orașul Victoria

[2013-02-24]
Credincioșii din Victoria au primit în prima duminică a Triodului vizita pastorală a Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.
Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica ”Sfânta Parascheva”, primul lăcaș de cult din localitate. Înconjurat de un numeros sobor de preoți din oraș și din localitățile învecinate, dar și de un număr mare de credincioși, IPS Părinte Laurențiu a ținut la finalul slujbei un cuvânt de învățătură.
„Printr-un efort deosebit și cu un curaj mai greu de întâlnit astăzi, Părintele Codrea Cornel venind de la ateliere Patriarhie unde a lucrat mult timp a dorit ca să lase ceva acestui oraș. Astfel, dintr-o casă s-a prelungit de la garaj și s-a transformat mai departe într-un așezământ provizoriu și el a fost întărit până când a luat naștere biserica de astăzi”, a declarat pentru TRINITAS TV ÎPS Părinte Laurențiu.
Întrucât orașul Victoria s-a dezvoltat in timpul regimului comunist, in localitate nu exista nici un lăcaș de cult. Dorința credincioșilor de a avea o biserică a fost atât de mare încât nu au ținut cont de interdicțiile vremii și au amenajat una in casa unui localnic.
Credincioșii mai vârstnici își amintesc chiar și astăzi de prima biserică zidită în orașul lor.
La final, ÎPS Părinte Mitropolit Laurențiu le-a oferit distincții preoților care au activat în Parohia Sfânta Cuvioasă Parascheva.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2916, Ultimul acces: 2021-07-24 11:11:22