Cei 117 sunt 116: Cardinalul Darmaatmadja nu va participa la Conclav - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cei 117 sunt 116: Cardinalul Darmaatmadja nu va participa la Conclav

[2013-02-22]
Vor fi 116 și nu 117 Cardinali electori, cum se aștepta la început, pe lista celor care îl vor alege pe viitorul Papă, după ce Papa Benedict al XVI-lea își va încheia pontificatul la 8PM în ziua de 28 februarie. Cardinalul indonezian Julius Riyadi Darmaatmadja, Arhiepiscop emerit de Jakarta, în vârstă de 78 de ani, a spus pentru AsiaNews că nu va participa la eveniment, dintr-o decizie "liberă și personală", motivată de "grave probleme de sănătate".
Vorbind la telefon de la Casa Emmaus, condusă de iezuiți și în care sunt găzduiți preoți și Episcopi în etate, prelatul a subliniat "deteriorarea progresivă" a stării sale fizice, care de altfel l-a făcut acum doi ani să părăsească Arhidieceza cu sediul în capitală. "Sunt aproape de 80 de ani", a spus el pentru AsiaNews, subliniind că problemele lui de sănătate sunt un "obstacol serios" în calea participării la Conclav. "Incapacitatea de a citi texte și documente sunt iarăși un obstacol pentru o sarcină atât de mare", a mai spus el. "Sunt convins că nu mai pot sta alături de ceilalți Cardinali și să votez noul Papă. Am decis de aceea să nu mai merg la Roma, la acest important eveniment din istoria Bisericii."
Prelatul a mai spus că înțelege perfect decizia Papei Benedict al XVI-lea de a se retrage pe motiv de vârstă. "Am experimentat personal aceasta când eram Arhiepiscop de Jakarta și am decis să mă retrag", deoarece Episcopul unui oraș mitropolitan "trebuie să fie într-o stare fizică bună". În concluzie și-a exprimat "profunda durere" că nu poate merge la Roma și participa la Conclav, dar crede că este decizia bună, pentru a nu-i încurca în munca lor pe Cardinali.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 471, Ultimul acces: 2021-07-24 08:29:10