Papa Benedict a modificat ritualurile de la inaugurarea pontificatului urmator - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Benedict a modificat ritualurile de la inaugurarea pontificatului următor

[2013-02-22]
Papa Benedict al XVI-lea a cerut operarea câtorva modificări în Liturghiile și celebrările care vor marca inaugurarea următorului pontificat. Riturile și gesturile care nu sunt strict sacramentale vor avea loc fie înaintea unei Liturghii, fie într-o ceremonie care nu implică Liturghia, a spus astăzi pentru CNS Mons. Guido Marini, maestrul ceremoniilor liturgice papale. Una dintre schimbările cele mai vizibile, a spus el, va fi revenirea la "actul de ascultare" public, în cadrul căruia fiecare Cardinal prezent la Liturghia inaugurală a Papei va veni în față și își va declara loialitatea.
Când Papa Benedict al XVI-lea a celebrat Liturghia inaugurală în 2005, au fost alese 12 persoane care să îi reprezinte pe toți catolicii: trei Cardinali, un Episcop, un preot diecezan, un diacon, un călugăr, o călugăriță, un cuplu căsătorit și un tânăr și o tânără recent miruiți. Mons. Marini a spus că Papa Benedict al XVI-lea a aprobat personal schimbările la 18 februarie, printre altele fiind și o varietate mai largă de rugăciuni din Liturghia tradițională, cântate, pe lângă repertoriul muzical compus pentru momentul din 2005. După ce a experimentat personal riturile liturgice proiectate de predecesorul Mons. Marini - și aprobate de Papa Benedict imediat după alegerea sa - Pontiful a sugerat "unele schimbări pentru îmbunătățirea textului" ritualului de începere a pontificatului, oficial cunoscut sub numele de "Ordo Rituum pro Ministerii Petrini Initio Romae Episcopi." Schimbările, a spus Mons. Marini, "sunt în linia modificărilor făcute în celebrările papale" de-a lungul pontificatului Papei Benedict.
Ediția anterioară a cărții cu textul ritualului solicita noului Papă să viziteze Bazilicile San Paolo fuori le mura și Santa Maria Maggiore în 2-3 săptămâni de la instalare. Noua carte, a explicat Mons. Marini, lasă noului Papă să decidă "când ar fi cel mai oportun, chiar la ceva distanță de alegerea sa, și sub forma care o consideră mai potrivită, fie Liturghie, fie o celebrare a Orelor sau un act liturgic particular", precum cel din cartea din 2005. Pe de altă parte, într-un răspuns prin email, Mons. Marini a spus pentru CNS că nu s-au adus modificări semnificative la "Ordo rituum conclavis", cartea de ritualuri, Liturghii și rugăciuni care se folosește la Conclavul pentru alegerea unui nou Papă.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 454, Ultimul acces: 2021-07-24 12:15:00