Proiect catehetic la Penitenciarul Colibasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Proiect catehetic la Penitenciarul Colibași

[2013-02-21]
Birourile de catehizare parohială din cadrul Protopopiatelor Pitești și Mioveni, în parteneriat cu Penitenciarul Colibași și cu binecuvântarea IPS Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, desfășoară un proiect catehetic pentru deținuți, informează "Ziarul Lumina".
Data începerii proiectului a fost 18 februarie, iar aceasta presupune ca deținuții să aibă întâlniri nu numai cu preotul capelan, ci și cu alți preoți. Este important faptul că aceste întâlniri au loc în spațiul eclezial, loc unde persoanele private de libertate se simt mai în siguranță, iar sufletul lor se descătușează mai ușor.
„În fiecare zi de luni, preotul Cosmin Dinu, de la capela Penitenciarului Colibași, împreună cu preoții de la birourile de catehizare din cadrul celor două protopopiate, săvârșesc Taina Sfântului Maslu, la finalul căreia se susține o cateheză tematică unde fiecare deținut care participă se implică în discuții. Prin această lucrare ne dorim să oferim persoanelor private de libertate atât Cuvântul lui Dumnezeu, prin învățăturile de credință expuse în cadrul fiecărei întâlniri, cât și o atitudine optimistă față de viață și sentimentul de încredere că sunt totuși oameni în jurul lor cărora le pasă de ei“, a precizat pr. Octavian Duminică, de la Biroul de catehizare al Protoieriei Pitești.
Proiectul catehetic de la penitenciarul argeșean Colibași, a adăugat pr. Octavian Duminică, face parte din proiectul național de catehizare a adulților „The Way“ - Calea mântuirii.
„The Way“ se adresează persoanelor cu vârste între 18 și 80 de ani, chemate să participe la discuții libere pe baza unor teme despre credința ortodoxă. Proiectul a fost implementat pentru prima dată în Anglia, în urmă cu 7 ani.
Parteneriatul dintre Birourile de catehizare parohială din cadrul protopopiatelor Pitești și Mioveni și Penitenciarul Colibași a fost încheiat pe perioadă nedeterminată.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1284, Ultimul acces: 2023-10-01 03:07:10