Duminica a XVII-a dupa Rusalii la Catedrala Patriarhala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Duminica a XVII-a după Rusalii la Catedrala Patriarhală

[2013-02-17]
În Duminica a XVII-a după Rusalii, sute de credincioși au fost prezenți pe Colina Bucuriei. La Catedrala Patriarhală Sfânta Liturghie a fost oficiată astăzi, 17 februarie 2013, de către Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop Vicar Patriarhal, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a evidențiat importanța rugăciunii stăruitoare: „Sfânta Evanghelie ne pune în față încă un model de stăruință în rugăciune pentru că rugăciunea stăruitoare mult poate în fața lui Dumnezeu și Dumnezeu vrea din partea noastră să fim stăruitori în rugăciunile noastre atunci când ne confruntăm cu încercări, cu necazuri, cu suferințe de acest gen, nu pentru că El nu ar auzi dintr-o dată rugăciunea noastră, ci pentru că dorește să vadă și participarea noastră, aportul nostru; dorește să vadă că suntem mereu în comuniune, în dialog cu el, de aceea iubiți credincioși, vă îndemnăm să puneți la inima dvs. tot ceea ce ne transmite Mântuitorul prin aceste pericope evanghelice. Încet ne apropiem de sfântul și marele post al Paștilor când Biserica ne îndeamnă să intensificăm rugăciunea, să unim postul cu rugăciunea și cu fapta de milostenie, dar milostenia noastră să fie făcută cu credință și cu stăruință și mai ales să fie confirmată prin fapte de iubire”.
În toate bisericile s-a citit astăzi, la 17 februarie 2013, în Duminica XVII-a după Rusalii, fragmentul Evanghelic care prezintă Vindecarea fiicei femeii cananeence.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 480, Ultimul acces: 2021-11-29 10:39:08