Anunturi din Dieceza de Timisoara - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Anunțuri din Dieceza de Timișoara

[2013-02-07]
1. Liceul Romano-Catolic "Gerhardinum" organizează și în acest an exerciții spirituale pentru elevii școlii în Casa "Marienheim" din Timișoara. Pentru elevii clasei a X-a A, cu predare în limba română, exercițiile spirituale vor avea loc în perioada 8-10 februarie 2013, coordonator fiind Pr. Kocsik Zoltán director spiritual al Liceului "Gerhardinum".
2. Sâmbătă, 9 februarie 2013 în Catedrala "Sf. Gheorghe" din Timișoara va avea loc pelerinajul preoților și a persoanelor vieții consacrate din Dieceza de Timișoara. Liturghia solemnă celebrată de către Excelența Sa Martin Roos episcop diecezan va începe la orele 11.00, la aceasta fiind așteptați toți preoții care activează pe raza Diecezei noastre, precum și călugării și călugărițele din diferitele mănăstiri și comunități aflate pe teritoriul Banatului.
3. În organizarea Centrului Diecezan de Tineret din cadrul Episcopiei Romano-Catolice din Timișoara sâmbătă, 9 februarie 2013, cu începere de la orele 17.30 în sala festivă a Liceului "Bartók Béla" din Timișoara va avea loc Sărbătoarea Carnavalului la care sunt așteptați membrii grupurilor de tineret din oraș precum și din parohiile Arhidiaconatului de Timiș.
5. Miercuri 13 februarie 2013, în calendarul Bisericii Romano-Catolice este marcată MIERCUREA CENUȘII, această zi fiind începutul Postului Mare, al timpului de pregătire pentru Solemnitatea Învierii Domnului - Sfintele Paști. Miercurea Cenușii este pentru credincioșii romano-catolici zi de post sever și abstinență, introducând Postul Mare ca un timp special de reculegere și împăcare, meditație și pocăință. În această zi în bisericile romano-catolice se celebrează un ritual special de binecuvântare a cenușii, care este apoi presărată pe fruntea credincioșilor, ca semn al pocăinței și întoarcerii de la păcat. În timpul Postului Mare în Catedrala episcopală romano-catolică (Dom) în fiecare miercuri și vineri începând cu orele 17.15 va avea loc devoțiunea "Calea Sfintei Cruci".
Birou de presă al Episcopiei Romano Catolice de Timișoara
(Sipos Enikő, referent de presă al Episcopiei)
Tel. 0256/221115, e-mail: sd_eniko@yahoo.com

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 614, Ultimul acces: 2021-06-14 05:48:16