Papa transmite condoleante victimelor exploziei din Ciudad de Mexico - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa transmite condoleanțe victimelor exploziei din Ciudad de Mexico

[2013-02-07]
Papa Benedict al XVI-lea a transmis condoleanțele sale victimelor unei explozii de săptămâna trecută de la sediul unei companii petroliere de stat din Mexic. Cel puțin 37 de persoane au murit și alte zeci au fost rănite. Secretarul de stat al Vaticanului, Cardinalul Tarcisio Bertone, a trimis o telegramă în numele Sfântului Părinte Cardinalului Norberto Rivera, Arhiepiscop de Ciudad de Mexico.
În notă se vorbește despre durerea Sfântului Părinte la aflarea "tristei vești despre explozia" de la sediul PEMEX. Se asigură de rugăciunile Pontifului "pentru odihna veșnică a decedaților". Cardinalul Bertone îi cere Arhiepiscopului să "transmită solidaritatea Sanctității Sale Papa Benedict al XVI-lea cu rudele celor decedați, alături de dorința de recuperare rapidă a celor afectați de acest tragic eveniment". "În aceste circumstanțe, Papa invocă numele dulce al Fecioarei de Guadalupe și acordă binecuvântarea sa apostolică, semn al speranței în Cristos Înviat", mai citim în telegramă.
Conferința Episcopală Mexicană și-a exprimat de asemenea "solidaritatea cu victimele exploziei" și asigură de rugăciuni "către Tatăl Creatorul, ca cei răniți să se refacă rapid, iar cei decedați să aibă parte de viața veșnică, iar familiile afectate să primească tăria necesară în astfel de momente de durere". "Fie ca Preasfânta Fecioară Maria de Guadalupe să mijlocească pentru toți înaintea Domnului", scriu la finalul declarației președintele și secretarul Conferinței, Cardinalul Francisco Robles Ortega și Episcopul Eugenio Lira Rugarcia. Investigațiile inițiale arată că explozia a fost cauzată de o acumulare de gaze în subsolul clădirii de birouri, gaze ce s-au aprins de la o scânteie electrică.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 648, Ultimul acces: 2021-06-16 09:26:42