Papa a primit in audienta Fraternitatea Preoteasca Sf. Carol Borromeo - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa a primit în audiență Fraternitatea Preoțească Sf. Carol Borromeo

[2013-02-07]
După audiența generală de ieri, Papa Benedict al XVI-lea i-a primit în audiență pe participanții la adunarea generală a Fraternității Preoțești Sf. Carol Borromeo. Adunarea generală și-a ales recent un nou superior general, în persoana fr. Paolo Sottopietra. Sfântul Părinte a salutat prezența noului superior, încurajându-i pe toți cei prezenți să continue "să inspire numeroși oameni, numeroși laici, bărbați și femei, preoți și laici, să colaboreze la răspândirea Evangheliei și la creșterea Împărăției lui Dumnezeu".
Papa a lăudat un binecunoscut membru al ordinului: Episcopul Massimo Camisasca de Reggio Emilia-Guastalla. "Printre voi am avut ocazia să îl cunosc pe Massimo Camisasca; am vorbit despre diferite lucruri; i-am cunoscut creativitatea în artă, abilitatea de a vedea, de a interpreta semnele timpului, marele său dar de învățător, de preot", a spus Sfântul Părinte. Observând numărul mare de membri ai Fraternității, semn al existenței vocațiilor, Pontiful a subliniat totuși "nevoia de deschidere pentru găsirea, însoțirea, călăuzirea și ajutarea vocațiilor".
"Acesta este lucrul pentru care îi mulțumesc lui Don Camisasca, care a fost un mare educator. Iar astăzi educația este și mai importantă pentru creșterea în adevăr, pentru ca să creștem în statutul nostru de copii ai lui Dumnezeu și frați ai lui Isus Cristos", a subliniat Sfântul Părinte. Încheindu-și discursul, Papa Benedict a acordat binecuvântarea sa Fraternității și și-a exprimat speranța că aceasta "va crește și va prinde profunzime tot mai mult, în dragostea pentru Cristos, în dragostea oamenilor pentru Cristos".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 634, Ultimul acces: 2021-06-16 03:41:28