Persoanele consacrate, un dar pentru Biserica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Persoanele consacrate, un dar pentru Biserică

[2013-02-04]
Sunt 16 ani de când, la inițiativa Fericitului Papă Ioan Paul al II-lea, Biserica celebrează Ziua Mondială a Vieții Consacrate în Sărbătoarea Prezentării lui Isus la templu. În Arhidieceza Romano-Catolică de București, această zi, de 2 februarie 2013, a fost marcată de o întâlnire, la București, a persoanelor consacrate și de celebrarea solemnă a Sfintei Liturghii în Catedrala Sf. Iosif, aflăm de pe ARCB.ro. În cadrul întâlnirii, la care au participat reprezentanți ai diferitelor congregații religioase și institute de viață apostolică, sr. Francisca Băltăceanu și sr. Monica Broșteanu au explicat lecturile biblice ale liturgiei zilei, iar persoanele consacrate prezente au aprofundat apoi mesajul biblic discutând în grupuri. La discuțiile în grup a participat și PS Cornel Damian, Episcop auxiliar de București, care le-a adresat, apoi, persoanelor consacrate câteva cuvinte, transmițând salutul IPS Ioan Robu și mulțumindu-le pentru prezența și opera lor în Arhidieceză.
„Persoanele consacrate sunt un dar pentru Biserică" și „o mărturie în fața poporului lui Dumnezeu", a explicat mai târziu PS Cornel Damian, în predica din timpul Sfintei Liturghii. Ziua Mondială a Vieții Consacrate, a adăugat Episcopul, este „pentru persoanele consacrate – preoți, călugări, călugărițe –, o ocazie pentru a reînnoi fidelitatea noastră față de Cristos, față de carisma primită și față de Biserică". PS Cornel le-a mulțumit tuturor persoanelor consacrate care activează pe teritoriul Arhidiecezei Romano-Catolice de București pentru prezența lor vie, pentru viața de rugăciune și pentru munca de apostolat, „uneori neștiută de noi, făcută în taină, dar cu dăruire". În Arhidieceza Romano-Catolică de București sunt prezente 14 congregații și institute de viață consacrată masculine și 36 feminine, care slujesc în domeniul educațional, sanitar, social, vocațional, catehetic etc.
(Sursa: ARCB.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1243, Ultimul acces: 2024-03-21 07:51:16