Dawkins a pierdut dezbaterea cu fostul lider al anglicanilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Dawkins a pierdut dezbaterea cu fostul lider al anglicanilor

[2013-02-04]
Ateul britanic Richard Dawkins a pierdut dezbaterea avută cu Rowan Williams, fostul lider al Bisericii Anglicane, acesta nereușind să convingă studenții prezenți la Cambridge Union Society că religia nu mai are loc în societatea contemporană, citim într-un material apărut astăzi pe SemneleTimpului.ro.
Pe de o parte, anglicanul Rowan Williams a subliniat că respectul pentru viață și egalitate este propriu tuturor religiilor și că însuși conceptul de "drepturile omului" are origini religioase. Astfel, fără istoria dezbaterii religioase pe acest subiect nu ar exista nici convențiile politice și sociale ce afirmă și protejează drepturile omului. Pe de altă parte, ateul Richard Dawkins, mebru emerit al New College, Oxford, a afirmat că principala sa preocupare este legată de existența religiei. "Religia este o înșelare a inteligenței și a tot ceea ce ne face oameni". Dawkins consideră că religia nu dă răspunsuri, ci oferă explicații false.
Se pare însă că pledoaria sa nu a fost prea convingătoare, din moment ce numai 136 au votat în susținerea lui Dawkins, în comparație cu 324 de voturi pentru Williams, informează Christian Post, citat de SemneleTimpului.ro. Union Society este una dintre cele mai mari organizații de pe lângă Universitatea Cambridge și și-a construit reputația de a angrena în evenimentele sale figuri politice internaționale, de la președinți la prim-miniștri, dar și câștigători de Oscar sau medaliați la Jocurile Olimpice.
(Sursa: vedeți aici)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 703, Ultimul acces: 2021-11-27 23:37:21