Preasfintitul Alexandru sarbatorit de ziua sa de nastere - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Preasfințitul Alexandru sărbătorit de ziua sa de naștere

[2013-01-23]
PS Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj, a împlinit pe 22 ianuarie venerabila vârstă de 76 de ani. În săptămâna premergătoare acestei zile festive, Preasfințitul Părinte Episcop a fost felicitat în mai multe rânduri. Astfel, în ziua de 15 ianuarie 2012, cu ocazia reuniunii lărgite a protopopilor și consilierilor eparhiali, a fost sărbătorit în cadrul acestei întâlniri. În seara zilei de 19 ianuarie a.c. la reședința Episcopiei de Lugoj a avut loc o recepție, oferită de Episcop. La eveniment a luat parte corul "Reînvierea" al Catedralei, dirijat de prof. Olimpia Drăgan, care i-a încântat pe cei prezenți cu interpretarea unor frumoase cântece bisericești dar și laice. De asemenea, ca în fiecare an, la recepție au participat Surorile de Caritate din Congregația Sfintei Ioana Antida; Surorile din Ordinul Sfântului Vasile cel Mare și Heinrich Brinker, președintele Inițiativei Kreis "Hilfe für Rumänien" din Rheine, Germania, vechi prieten și colaborator al Episcopiei de Lugoj. Din partea Episcopiei de Lugoj au fost prezenți Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar general; pr. prot. on. Ioan Pop, parohul catedralei, și pr. Cristian Chișvasi.
Momentele de sărbătorire au continuat duminică, 20 ianuarie 2012, în Catedrala "Coborârea Sfântului Spirit" în cadrul Sfintei Liturghii Arhierești, unde, alături de PS Alexandru, au concelebrat Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar General, pr. Teodor Baba și pr. Cristian Chișvasi. La sfârșitul Sfintei Liturghii, Vicarul general i-a adresat Ierarhului lugojean urări din partea clerului și a persoanelor consacrate din Eparhia de Lugoj, din partea credincioșilor și din partea tuturor colaboratorilor Preasfinției Sale. Episcopul a primit mai multe buchete de flori atât din partea corului, cât și a credincioșilor. La final, PS Alexandru a mulțumit mai întâi bunului Dumnezeu și Preacuratei Fecioare Maria; colaboratorilor, cuvioaselor surori și corului pentru aceste momente precum și pentru toate harurile; de asemenea și tuturor celor care l-au felicitat și adresat rugăciuni.
Momentele festive au continuat și în ziua aniversării, la 22 ianuarie, unde la reședința episcopiei a avut loc o recepție oferită de PS Alexandru, eveniment la care au participat colaboratorii de la Centrul eparhial: preoții din Curia Episcopală, laicii care își desfășoară activitatea în cadrul Episcopiei de Lugoj, dar și alți invitați apropiați. Tot în această zi, Preasfinția Sa a primit vizita unei delegații compusă din protopopii și consilierii Eparhiei de Lugoj, dar și a unei delegații ASTRU Eparhial Lugoj formată din Iulia Albu, președinte, Raimondo-Mario, vicepereședinte și pr. dr. Viorel Codrea, asistent spiritual eparhial, care l-au felicitat cu această ocazie. Clerul, persoanele consacrate și credincioșii din Eparhia de Lugoj, îl roagă pe Atotputernicul Dumnezeu prin Preacurata Fecioară Maria să dăruiască Preasfințitului Alexandru, sfinte bucurii, deplină sănătate în împlinirea slujirii arhierești spre mai mare mărire a lui Dumnezeu, a Bisericii Sale și spre binele tuturor credincioșilor. Întru mulți și fericiți ani, Prea Sfințite Părinte Alexandru! (după materialul semnat de Raimondo-Mario Rupp pe BRU.ro)
(Sursa: BRU.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1537, Ultimul acces: 2024-04-18 08:39:34