Lumea Catholica, ianuarie 2013 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Lumea Catholica, ianuarie 2013

[2013-01-25]
Am ajuns la al 58-lea număr, cu care s-a depășit pragul de 500 de articole: acesta este stadiul actual al revistei "Lumea Catholica", ce nu a apărut niciodată în format tipărit ci doar electronic, intrând acum în al șaptelea an de existență. Și din nou oferă zece articole, ale căror teme diferă de la actualitatea catolică la filosofie, de la teologie la cateheză și spiritualitate. Primul articol este intitulat "Topul celor zece personalități ale anului 2012", fiind pe moment doar prima parte, continuările urmând să apară în următoarele minim două numere.
Articolul care dă și coperta numărului este intitulat "40 de zile pentru viață câștigă teren în Europa", referință la o frumoasă campanie ce a trecut oceanul din SUA și în bătrânul nostru continent. Urmează trei articole mai teologice, ultimul îmbinând teologia cu filosofia: "Maica lui Dumnezeu ca model de credință", "De ce întruparea ar fi fost necesară chiar și fără căderea în păcat", și respectiv "Nemurirea sufletului omenesc: argument pentru Noua Evanghelizare". Al șaselea articol, "Înainte de formarea adulților, un lucru este necesar", este o completare pe care R. Thomas Richard o aduce unui articol de asemenea tradus în LC: "Un apel pentru angajarea reală în formarea în credință a adulților".
Și pentru că suntem la început de an, încă, vă propunem și articolul "În acest an, fă-ți un plan de viață!", cu zece sfaturi concrete. Între deciziile ce pot fi luate pentru 2013 s-ar putea include și apropierea de Crezul Bisericii, dat fiind că suntem în Anul Credinței. Ajută atât serialul început în colaborare cu Editura Presa Bună, "Anul Credinței: Cateheze pentru adulți", cât și serialul mai vechi, ajuns la numărul IV: "Despre Crezul Apostolic". Ultimul articol continuă lunga și frumoasa serie a lui Edward Sri: "Arta de a trăi: Când etica nu are nici o destinație". Mulțumim ca de obicei colaboratorilor care au tradus materialele, iar pe cititori îi așteptăm la adresa Lumea.Catholica.ro.
Imagini:
Legături:
Citiți noul număr!

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1494, Ultimul acces: 2024-04-16 00:31:11