Tineri romani, italieni si maghiari intr-o tabara de iarna - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Tineri români, italieni și maghiari într-o tabără de iarnă

[2013-01-14]
Optzeci de cercetașii români și italieni, și cincizeci de tinerii de la Liceele "Don Orione" din Oradea și "Sfântul Iosif" din Debrecen, Ungaria au fost împreună într-o tabără de iarnă, informează EGCO.ro. Tinerii din Comunitatea "Don Orione", după ce au petrecut împreună sărbătorile de Crăciun și de Anul Nou (Sfintele Liturghii, colindatul prin familii, revelionul alternativ...) au plecat în tradiționala tabără de iarnă.
Pe 2 ianuarie au urcat la munte tinerii cercetași (Noviciat, Clan-Foc, Co.Ca) din Comunitatea Scoutiștilor Orionini și cercetașii italieni din Oderzo-Veneto. Pe 7 ianuarie au început drumul cercetașii din grupul Reparto și în același timp, dar în altă locație, tinerii de la Liceul "Don Orione" și "Sfântul Iosif" din Debrecen (Ungaria). Taberele s-au desfășurat la Cabana Sebișel, respectiv la pensiunea "Marydor" din Gârda. "Am petrecut zile memorabile în natură, dar mai ales în comuniune cu cercetași italieni și tineri de la Liceul 'Sfântul Iosif' din Debrecen", scrie pr. Mihai Fechetă. "Chiar dacă puțini cunoșteau limba italiană și maghiară, aceasta nu a fost un impediment pentru a comunica. Fie că am încercat o română combinată cu italiană, maghiară sau cu engleză, fie că ne-am înțeles din priviri, cu toții am reușit să ajungem unii în inimile celorlalți."
Sfintele liturghii au fost celebrate de pr. Matteo și pr. Mihai în italiană și română. Serile au fost înfrumusețate prin scenete, jocuri, cântece, momente spirituale și discuții pe diverse teme. "Credem că au fost tabere foarte reușite, iar noi am fost mai respectuoși și mai atenți comparativ cu alte tabere", mai scrie pr. Fechetă. "Momentul cel mai greu a fost cel al despărțirii de prietenii noștri cercetași din Italia și tineri liceeni din Debrecen, dar în același timp având speranța și bucuria că ne vom întâlni în tabăra de vară. Mulțumim bunului Dumnezeu și Comunității 'Don Orione' din Oradea că ne-a dat posibilitatea să trăim încă odată o asemenea aventură."
(Sursa: EGCO.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1523, Ultimul acces: 2024-04-17 21:24:08