CEDO: Preotii din cadrul Mitropoliei Olteniei au voie sa-si faca sindicat - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

CEDO: Preoții din cadrul Mitropoliei Olteniei au voie să-și facă sindicat

[2012-02-01]
Autor: M.C.
Curtea Europeană a Drepturilor Omului au dat dreptate preoților ortodocși din cadrul Mitropoliei Olteniei care au vrut să-și facă în 2008 un sindicat, dar nu au primit aprobarea forurile bisericești.
CEDO consideră justificată dorința celor 35 de preoți ortodocși și angajați ai Bisericii Ortodoxe care au vrut să înființeze în urmă cu trei ani un sindicat, relatează agenția de presă KNA.
În BOR sindicaliștii nu sunt prevăzuți
Mitropolia Olteniei le-a interzis celor 35 să facă un sindicat susținând că regulile Bisericii Ortodoxe Române nu prevede această posibilitate.
Despăgubiri de 10.000 de euro
CEDO amintește că preoții și angajații bisericilor își primesc salariile în mare parte de la statul român, fiind contribuabili la sistemul social, deci își pot face sindicat. Reclamanții au primit și dreptul de a primi despăgubiri în valoare de 10.000 de euro.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 1200, Ultimul acces: 2024-03-26 04:25:09