Sfintii Doctori fara de arginti Chir si Ioan cinstiti la Galati - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfinții Doctori fără de arginți Chir și Ioan cinstiți la Galați

[2012-01-31]
Spitalul de Urgență pentru copii „Sf. Doctori fără de arginți Chir și Ioan” este primul spital din județul Galați căruia i-au fost rânduiți ocrotitori spirituali. De ziua hramului, în capela amenajată în incinta spitalului a fost oficiată Sfânta Liturghie, după care, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, alături de un sobor de preoți, a săvârșit Taina Sfântului Maslu, în prezența cadrelor medicale și a copiilor pacienți, potrivit TRINITAS TV.
Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a vorbit despre Taina Sfântului Maslu arătând că cele două laturi ale terapiei, partea medicală și spirituală, fac parte din grija noastră a tuturor pentru sănătate, potrivit Radio TRINITAS.
Cu acest prilej, ierarhul Dunării de Jos a oferit daruri tuturor copiilor care au participat la Sfântul Maslu.
După slujirea liturgică, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, împreună cu preoții slujitori, au vizitat șantierul viitoarei capele din curtea spitalului și saloanele. Spațiile vizitate au fost binecuvântate cu agheasmă iar cei suferinzi au fost unși cu untdelemn sfințit.
La final a fost săvârșită și o slujbă de pomenire a cadrelor medicale și a tuturor ostenitorilor Spitalului de Copii din Galați, trecuți la Domnul.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1246, Ultimul acces: 2024-04-11 01:53:49