Aurel Istoc: Ziua pe care a facut-o Domnul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2025 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Aurel Iștoc: Ziua pe care a făcut-o Domnul

[2005-06-07]
Editura Sapientia anunță apariția cărții "Ziua pe care a făcut-o Domnul. Sabatul ebraic și duminica creștină", scrisă de pr. Aurel Iștoc, paroh al comunității romano-catolice din Adjudeni-Neamț. Cartea apare în format 14x20, conține 196 pagini și poate fi procurată de la toate librăriile catolice din țară la prețul de 80.000 lei. Prefața este scrisă de PS Petru Gherghel, Episcopul Diecezei de Iași.

"Parcurgând cu viu interes aceste pagini" ale cărții, scrie PS Gherghel, "am descoperit încă o dată darul prețios pe care Dumnezeu l-a oferit poporului său atunci când a stabilit o zi specială cu caracter sacru, pe care a binecuvântat-o și a sfințit-o spre binele omului ca moment de repaus festiv destinat comemorării faptelor sale minunate și descoperirii progresive a sensului și a valorii adevărate a vieții noastre. Ziua Domnului, adică sabatul din Vechiul Testament, care a fost asimilat de duminica Noului Testament, este o realitate sacră de inspirație divină care are o motivație ce depășește cadrul vieții pământești și ne orientează spre viața viitoare pe care o prefigurează, arătându-ne care este raportul dintre Creator și creatura sa și, mai ales, care trebuie să fie raportul dintre creatură și Creatorul său."

"La sfârșitul lecturii acestor pagini, rămânem cu bucuria că ziua Domnului a fost și este un dar și o binecuvântare pentru oameni. Dar mai trebuie să tragem o concluzie: lucrarea preotului Aurel Iștoc, cu multitudinea sa de date, referințe și analize, este un dar și o binecuvântare și pentru noi, cei chemați să-i aducem necontenit lui Dumnezeu cinstea și preamărirea ce i se cuvine prin respectarea și observarea duminicii, participând regulat la Liturghia comunitară, primind sfintele taine și practicând caritatea fraternă. Respectarea duminicii este un act public de mărturisire și trăire a credinței și, totodată, un act de cinstire a lui Dumnezeu și a omului." (SI05-10391)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 2115, Ultimul acces: 2025-03-24 06:22:14