Sfanta Liturghie arhiereasca la Catedrala Episcopala din Giurgiu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala Episcopală din Giurgiu

[2011-01-16]
Biserica Ortodoxă s-a aflat astăzi, 16 ianuarie, în Duminica a XXIX-a după Rusalii. La Catedrala Episcopal㠄Adormirea Maicii Domnului” și „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Giurgiu, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, informează episcopiagiurgiului.ro
În cuvântul de învățătură adresat sutelor de credincioși prezenți, Chiriarhul locului a explicat sensurile duhovnicești ale pericopei evanghelice în care a fost prezentată minunea vindecării celor zece leproși, din care se desprind două portrete morale: „Pe de o parte, chipul luminos al samarineanului, adevărată pildă de recunoștință față de binefăcătorul său, și, pe de altă parte, exemplul negativ al fraților săi de suferință, acum vindecați, care au făcut dovada lipsei de recunoștință față de ajutorul primit”. Totodată, Preasfinția Sa a vorbit și despre puterea rugăciunii care străbate văzduhul, unind cerul cu pământul și prin care creștinul realizează un act de atitudine filială, de fiu prin har, către Dumnezeu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4228, Ultimul acces: 2024-04-18 06:33:18