Prefectul Congregatiei pentru Cauzele Sfintilor despre apropiata beatificare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Prefectul Congregației pentru Cauzele Sfinților despre apropiata beatificare

[2011-01-14]
Prefectul Congregației pentru Cauzele Sfinților, Cardinalul Angelo Amato, a vorbit pentru Radio Vatican despre miracolul atribuit Papei Ioan Paul al II-lea și despre modul în care a decurs procesul de beatificare: "Spun imediat că această cauză a beneficiat de două facilitări. Prima privește exonerarea pontificală de la așteptarea a cinci ani pentru începutul său, iar a doua este plasarea pe o bandă preferențială, fără să fie pusă pe lista de așteptare. Însă în ceea ce privește rigoarea și precizia procedurală nu s-au făcut derogări. Cauza a fost tratată ca și celelalte, urmând toate etapele prevăzute de legislația Congregației Cauzelor Sfinților. Mai mult, dacă pot manifesta o primă constatare a mea, tocmai pentru a onora în mod demn amintirea acestui mare Pontif, cauza a fost supusă unui scrutin deosebit de minuțios, pentru a înlătura orice dubiu și depăși orice dificultate".
Legat de miracol, Cardinalul a precizat: "Este vorba de vindecarea de boala Parkinson a călugăriței franceze Marie Simon Pierre. Boala a fost diagnosticată în 2001 de medicul curant și de alți specialiști. Sora a primit tratamentele prescrise, care, evident, în loc să o vindece, îi atenuau parțial durerile. La știrea dispariției Papei Woityla, afectat de aceeași boală, sora Marie și celelalte surori au început să se roage și să ceară de la Pontiful defunct vindecarea. Pe 2 iunie 2005, obosită și consumată de dureri, călugărița i-a manifestat superioarei intenția de a fi exonerată de munca profesională. Dar superioara o invită să se încreadă în mijlocirea Papei Ioan Paul al II-lea. Retrăgându-se, sora a petrecut o noapte liniștită. La trezire s-a simțit vindecată. Au dispărut durerile și nu a mai simțit nici anchilozare a articulațiilor. Era pe 3 iunie 2005, în sărbătoarea Preasfintei Inimi a lui Isus. A întrerupt imediat tratamentul și a mers la medicul curant, care nu a putut decât să îi constate vindecarea".
(Sursa: Radio Vatican)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1390, Ultimul acces: 2024-03-27 20:54:41