Sfantul Grigorie de Nyssa sarbatorit la Biserica „Domnita Balasa” din Bucuresti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfântul Grigorie de Nyssa sărbătorit la Biserica „Domnița Bălașa” din București

[2011-01-10]
La Biserica „Domnița Bălașa” din Capitală sute de credincioșii au participat, ieri dimineață, la Sfânta Liturghie închinată Sfântului Ierarh Grigorie de Nyssa, ale cărui sfinte moaște sunt păstrate în sfântul lăcaș. Slujba a fost săvârșită, aici, de Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, informează Radio TRINITAS.

Sfântul Grigorie, Episcopul Nisei este unul dintre marii părinți capadocieni ai Bisericii, alături de fratele său Sfântul Vasile cel Mare și de Sfântul Grigorie de Nazianz.
Prin opera și gândirea sa este unul dintre cei mai erudiți teologi din secolul al IV-lea și este considerat chiar “Părinte al misticii”, a spus Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal.
„A fost preocupat foarte mult de urcușul duhovnicesc al omului spre Împărăția lui Dumnezeu. Poate fi caracterizat ca un om care avea o neostoită sete de cunoaștere a lui Dumnezeu, dar conștientiza în același timp neputința omului de a ajunge vreodată la capătul Necuprinsului Dumnezeiesc. Sfântul Grigorie de Nyssa a căutat prin lucrările sale, dar și prin viața sa petrecută în rugăciune să se afle pe drumul acesta care urcă spre Dumnezeu prin practicarea virtuții. Și spune El foarte frumos că virtutea, adică săvârșirea binelui, este o mișcare permanentă continuă a omului spre Dumnezeu”.
Moaștele Sfântului Ierarh Grigorie de Nyssa au fost aduse la Biserica „Domnița Bălașa” în urmă cu 41 de ani din Grecia.
„Această biserică, de la sfârșitul secolului al XIX-lea, adăpostește un fragment din capul Sfântului Grigorie de Nyssa, fragment din sfintele moaște care a fost adus din Kefalonia de la rudele sale, de către epitropul din vremea aceea al Bisericii Ortodoxe Române, din 1974, Emanuil Hagi Moscu”, a spus Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, după cum informează TRINITAS TV.
Numeroși credincioși au venit astăzi să se închine la moaștele Sfântului Grigorie de Nyssa. Biserica „Domnița Bălașa” din București mai are hramurile „Înălțarea Domnului” și „Sfinții Martiri Brâncoveni”. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Grupul de psalți „Evloghia”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 8589, Ultimul acces: 2024-04-18 06:56:50