Magii ne arata calea spre Dumnezeu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Magii ne arată calea spre Dumnezeu

[2011-01-07]
Magii "încercau să citească 'semnătura' Lui în creație [...] erau siguri că Dumnezeu poate să fie întrevăzut în creație. Ca oameni înțelepți, știau că nu cu un telescop oarecare, ci cu ochii profunzi a rațiunii în căutarea sensului ultim al realității și cu dorința de Dumnezeu mișcată de credință este posibilă întâlnirea lui, ba chiar devine posibil ca Dumnezeu să se apropie de noi. Universul nu este rezultatul întâmplării, așa cum vor unii să ne facă să credem. Contemplându-l, suntem invitați să citim în el ceva profund: înțelepciunea Creatorului, fantezia inepuizabilă a lui Dumnezeu, iubirea lui infinită față de noi." Papa a îndemnat apoi: "Nu ar trebui să ne lăsăm limitată mintea de teorii care ajung mereu numai până la un anumit punct și care - dacă privim bine - nu sunt deloc în concurență cu credința, dar care nu reușesc să explice sensul ultim al realității. În frumusețea lumii, în misterul ei, în măreția ei și în raționalitatea ei nu putem să nu citim raționalitatea veșnică și nu putem să nu ne lăsăm conduși de ea până la unicul Dumnezeu, creator al cerului și al pământului. Dacă vom avea această privire, îl vom vedea că Acela care a creat lui și Acela care s-a născut într-o peșteră la Betleem și continuă să locuiască în mijlocul nostru în Euharistie, sunt același Dumnezeu cel viu, care ne interpelează, ne iubește, vrea să ne conducă la viața veșnică."
Sfântul Părinte a adăugat că " limbajul creației ne permite să parcurgem o bună bucată de drum spre Dumnezeu, dar nu ne dăruiește lumina definitivă. La sfârșit, pentru magi a fost indispensabil să asculte glasul Sfintelor Scripturi: numai ele putea să le indice lor calea. Cuvântul lui Dumnezeu este adevărata stea, care, în incertitudinea discursurilor umane, ne oferă strălucirea imensă a adevărului divin. Iubiți frați și surori, să ne lăsăm conduși de steaua care este Cuvântul lui Dumnezeu, s-o urmăm în viața noastră, mergând împreună cu Biserica, unde Cuvântul și-a stabilit cortul său. Drumul nostru va fi mereu luminat de o lumină pe care nici un alt semn nu ni-l poate da. Și vom putea deveni și noi stele pentru alții, reflexie a acelei lumini pe care Cristos a făcut să strălucească asupra noastră. Amin."
Există o videoștire asociată. Ea poate fi văzută însă doar online: aici.
Legături:
Textul integral al predicii papale

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1520, Ultimul acces: 2024-03-26 12:09:58