Praznicul Bobotezei la Moldova Noua - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Praznicul Bobotezei la Moldova Nouă

[2010-01-07]

La praznicul Botezului Domnului, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului a săvârșit Sf. Liturghie arhierească și Sfințirea Apei celei Mari în orașul Moldova Nouă, informează Episcopia Caransebeșului
Fiind primul oraș din țara noastră străbătut de fluviul Dunărea, în orașul Moldova Nouă, pe malul Dunării la praznicul Bobotezei s-a săvârșit slujba Sfințirii apei celei Mari de către un sobor de preoți, având în frunte pe Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului.
Sfânta Liturghie arhierească s-a săvârșit la demisolul bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Moldova Nouă, locaș de cult aflat în construcție.
Deși potrivit programului anunțat, care chema credincioșii pe malul Dunării pentru a participa la slujba de Sfințire a Apei celei Mari, vremea neprielnică nu a făcut posibil săvârșirea slujbei pe malul Dunării, drept pentru care slujba Aghesmei mari s-a făcut la sfânta biserică, după care Ierarh, preoții și credincioși s-au deplasat pe pontonul Dunării din Moldova Nouă pentru a sfinții fluviul ce străbate țara noastră.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1648, Ultimul acces: 2024-03-28 01:30:22