Cronica Ideilor - “Schimbare si Speranta” anunta noul lider al SUA - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cronica Ideilor - “Schimbare si Speranta” anunta noul lider al SUA

[2009-01-24]
“Cum striga un cerb izvoarele de apa, asa Te doreste sufletul meu pe Tine Dumnezeule!” Marea sarbatoare a Statelor Unite ale Americii din Washington, DC., cu ocazia inscaunarii noului lider al ei, s-a dus ca o frunza de iarba pe apele Potomacului, din capitala Americana. Veselie, lume multa, aclamatii, lacrimi de bucurie si speranta, pace si mai ales o perfecta organizare a perfectarii noului sef al SUA, Barack H. Obama. Toate Statele Americii si-au trimes reprezentantii din toate paturile sociale, dominand prin culoarea noului ales, populatia de culoare ce, a reprezentat mai mult de jumatate la marea epopee a secolului nostru.schimbare,

Partidul Democrat si-a ales succesorul prin lupta deschisa, iar lupta finala a noului ales, a dat castig de cauza, acelei populatii de culoare ce, a indurat in decursul anilor, un anume calvar si o specifica umilinta Americana. Am vazut pe viu aici in capitala SUA, lacrimi de bucurie, imbratisari si afectiuni de simpatie cum nu am vazut niciodata, si mai presus de toate, un respect mutual pe coordonatele acestui secol plin de evenimente. In patru zile si patru nopti cat a durat simfonia triumfului populatiei de culoare ce impreuna cu noua generatie, au ridicat prin urale si cantece, la rang de presedinte al SUA, un “tanar”. Fara experienta politica, placut la vedere, guraliv si mandru de reusita lui, pregatit teoretic si scolit in marile Universitati Americane, a pasit elegant in noua sfera de conducere a unei puteri ce, avea nevoie de o schimbare. Vom vedea mai tarziu daca aceasta “schimbare”, va da roadele scontate si nu va fi acest om, un presedinte marioneta al SUA. Sa ne rugam pentru el si familia lui ce, prin modestia lor inaugurala, au demonstrat un echilibru aparte. Sigur, puterea te schimba in bine sau in rau, dar, pe moment sa speram ca, problemele grele ale SUA, nu sunt numai ale lui ci, si ale noastre.

Dincolo de marea reusita de la Washington, ce a satisfacut pe deplin cele aproximativ 2 (doua) milioane de oameni, ce au avut rabdarea si respectul sa ramana pana la final de ceremonie. Nu au fost calcari pe picioare, nu au fost semnalate arestari pentru proteste si conflicte huliganice, nu au fost semne ale unui rasism feroce cum se intampla in alte locuri, si pui o intrebare si anume: “Nu cumva Dumnezeu a fost de fata ?” Mii de rugaciuni au fost ridicate in mai toate Bisericile Americane in plenitudinea lor confesionala, si ma intreb, nu avem in cer un Dumnezeu ce asculta deopotriva rugaciunea mea, rugaciunea celui de culoare, rugaciunea celui bogat si sarac ce, doreste din toata inima, binele acestei Natiuni, pe numele ei adevarat, Statele Unite ale Americii.

Sa nu uitam ca aceasta tara a ajutat Europa dupa al doilea Razboi Mondial. Tot aceasta tara a primit si primeste incontinuare noi imigranti din tarile lor de emigratie. Multi dintre noi am ajuns aici cu ce aveam pe noi si o sacosa unde purtam actele de imigrant in SUA. Si ne-a primit cu simpatie, iar prin munca si pricepere de Romani, am inceput sa avem, masina, casa, biserica, intr-o tara ce a avut mila de noi cei care am refuzat sa mai stam in tara dictatoriala a lui Nicolae Ceausescu, pe numele ei de atunci, Republica Socialista Romania. Si, ca nu spun prea mult, SUA, ne-a ajutat sa intram in Uniunea Europeana, si tot ea, a dat tonul sa fim membru de drept in Structurile Euro-Atlantice.

Azi SUA si Romania au puncte comune, iar binele dat noua de SUA, nu poate fi nici masurat, nici cantarit. Traiesc cu o, noua speranta de schimbare in mai bine, si inceputul acestui nou mandat al noului presedinte ales de populatia Americii, sa fie de bun augur, iar relatiile bilaterale intre Ambasada Romaniei din Washington, DC., si patria mama, Romania, sa creasca si sa aduca bucurii de noua speranta pentru ambele tari, iar cel din Ceruri sa vegheze la destinele lor, caci fericirea noastra depinde fericirea Romaniei si a Statelor Unite ale Americii. Si inchei aceasta meditatie de seara tarzie cu Psalmistul care zice : “Voi binecuvanta pe Domnul in orice vreme ; lauda Lui va fi totdeauna in gura mea, in veci de veci, Amin !”

Arch. Gheorghe Petrescu, CUA University, Washington, DC., USA.

Sursa: www.InterCer.net


Contor Accesări: 1001, Ultimul acces: 2024-04-19 05:19:09