Intrunirile anuale ale Consiliului Eparhial si Adunarii Eparhiale la Episcopia Ortodoxa Romana din Ungaria - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Întrunirile anuale ale Consiliului Eparhial și Adunării Eparhiale la Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria

[2009-01-23]
 În data de 22 ianuarie 2009, la Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Siluan s-a desfășurat ședința de lucru anuală a Consiliului Eparhial, la care au participat și preoții Episcopiei. Lucrările Consiliului au fost dedicate aniversării Anului Jubiliar al Sfântului Vasile cel Mare și al Sfinților Capadocieni și a marcat, de asemenea, împlinirea a 10 ani de la alegerea, hirotonia și întronizarea primului Ierah al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, în persoana Preasfințitului Părinte Episcop Sofronie Drincec, Arhipăstorul de astăzi al Episcopiei Oradiei.
Cu acest prilej, au fost prezentate rapoartele de activitate pentru anul 2008 ale sectoarelor bisericesc, cultural și economic al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria și s-au discutat aspecte importante legate de buna desfășurare a vieții bisericești în cadrul Episcopiei, în acest an, în toate domeniile de activitate.
În 24 ianuarie 2009, tot la Reședința Episcopală din Gyula va avea loc ședința anuală de lucru a Adunării Eparhiale a Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1552, Ultimul acces: 2024-04-13 20:12:08