Washingtonul se pregateste pentru Marsul pentru Viata - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Washingtonul se pregătește pentru Marșul pentru Viață

[2009-01-21]
Zeci de mii de persoane au sosit în capitala americană gata pentru marșul de joi în apărarea vieții. Ei au sosit în Washington pentru Marșul anual pentru Viață, care se celebrează în fiecare an la 22 ianuarie, de când Curtea Supremă a legalizat avortul la acea dată din 1973. Sunt așteptați circa 200.000 de participanți, în ciuda vremii reci. Anul acestea participanții se vor folosi de demonstrație pentru a-i cere noului președinte Barack Obama să inverseze politicile care promovează cultura morții.
"Avem un nou președinte care are puterea extraordinară de a da o direcție pro-life Statelor Unite", a declarat una dintre participante, Eileen Picket, pentru Zenit. Învățătoarea de la o școală elementară a sosit în Washington din Connecticut. "Țara noastră are nevoie să audă că avortul est e o crimă teribilă ce ucide vieți umane inocente și trebuie să ne rugăm pentru ca noua administrație să aibă înțelepciunea să combată aceasta." Astăzi numeroși participanți veniți pentru marș vor participa în Bazilica Neprihănitei Zămisliri la o Liturghie solemnă ce precede Vigilia pentru Viață. Cardinalul Justin Rigali, responsabilul în Conferința Episcopală Americană cu problemele pro-life, va prezida Liturghia.
Participanții - în marea lor majoritate tineri - vor continua să se roage peste noapte. Joi dimineața va fi celebrată o Liturghie de Episcopul Paul Loverde Arlington, care îi va trimite apoi pe participanți la marș. "Mai mulți membri ai familiei mele au fost foarte implicați în primele etape ale mișcării pro-life", a mai declarat Picket pentru Zenit. "Cu trecerea timpului, această teribilă epidemie - avortul - s-a răspândit. Dorim să strângem ceea ce ar putea ajuta mamele să aleagă viața și nu moartea copiilor lor."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 661, Ultimul acces: 2020-05-26 19:12:13