Lucrarile comune ale Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei si Dobrogei si Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Lucrările comune ale Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei și Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei

[2009-01-22]
 Joi, 22 ianuarie 2009, sub președinția Preafericitului Părinte Daniel, Arhiepiscop al Bucureștilor, Mitropolit al Munteniei și Dobrogei și Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, se vor desfășura lucrările Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, întrunit la Reședința Patriarhală. Pe ordinea de zi de vor afla, cu prioritate, definitivarea textelor liturgice ale sfinților dobrogeni: Sfântul Ierarh Bretanion, Sfântul Ierarh Teotim, Sfinții Martiri Epictet și Astion, Sfinții Martiri Zotic, Atal, Camasie și Filip de la Niculițel și Sfinții Cuvioși Ioan Casian și Gherman, precum și definitivarea textului Acatistului Sfântului Dionisie Exiguul cel Smerit.
Membrii Sinodului Mitropolitan vor dezbate și proiectul „Ghidului pentru examenul de capacitate preoțeasc㔠și alte aspecte legate de viața pastoral-misionară și administrativ-bisericească a parohiilor și mănăstirilor din cuprinsul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei.
În cadrul acestei ședințe, un moment important, la care vor participa și membrii Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei, îl constituie evaluarea stadiului lucrărilor la albumul „Domnitorii și ierarhii Țării Românești. Ctitoriile și mormintele lor”. Lucrarea va fi editată de cele două mitropolii în cursul acestui an, cu prilejul sărbătoririi a 650 de ani de la recunoașterea întemeierii Mitropoliei Țării Românești, la anul 1359.
Vineri, 23 ianuarie a.c., membrii Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei și ai celui al Mitropoliei Olteniei vor participa la momentul aniversar dedicat împlinirii a 150 de ani de la Unirea Principatelor Române, moment care va avea loc la Catedrala Patriarhală și Palatul Patriarhiei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 695, Ultimul acces: 2020-05-27 07:56:27