Recunostinta pentru desfasurarea la Milano a IMF in 2009 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

>
eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Recunoștință pentru desfășurarea la Milano a ÎMF în 2009

[2009-01-21]
"Familia, munca și sărbătoarea" este tema celei de a VII-a Întâlniri Mondiale a Familiilor, care se va desfășura la Milano în 2012. Evenimentul a fost anunțat de Papa Benedict al XVI-lea în cadrul Sfintei Liturghii la a VI-a ediție a Întâlnirii, desfășurată la Ciudad de Mexico între 14-18 ianuarie 2009. La microfonul redacției centrale a Radio Vatican, Arhiepiscopul de Milano, Cardinalul Dionigi Tettamanzi, a subliniat așteptările legate de acest eveniment.
"Suntem foarte bucuroși, iar bucuria devine recunoștință sinceră. Cu aceste sentimente trăim noi așteptările, dorindu-ne să ajungem pregătiți pentru Întâlnirea Familiilor din 2012. Sincer vorbind, noi am început deja acest drum, în sensul că actuala perioadă pastorală de trei ani, care se încheie tocmai în 2 009, este dedicată în întregime familiei. Gândindu-ne la bogăția creștină, umană, eclezială și civilă a celei de a VII-a Întâlniri Mondiale a Familiilor, așteptăm să primim o confirmare în acest sens, dar mai ales, să primim un nou avânt de a continua angajamentul nostru în pastorația familială".
Cardinalul a explicat tema Întâlnirea de la Milano: "Este o alegere fundamentală pentru viața familiei, pentru misiunea ei atât în societate cât și în Biserică, pentru că munca este fără îndoială una din valorile fundamentale ale persoanei, nu numai ale persoanei în sine ci și sub aspectul relațiilor ei. Dimensiunea socială a familiei se alimentează de fapt în viața de zi cu zi, în muncă, unde munca nu poate fi considerată doar ca un simplu factor economic pentru subzistența familiei, ci trebuie să fie văzută și ca un element esențial pentru opera educativă. Pe de altă parte, nu se poate vorbi despre valoarea muncii într-o atare viziune antropologică dacă nu se ține cont de alternanța necesară dintre muncă și odihnă".
"De aceea", a arătat Arhiepiscopul de Milano, "sărbătoarea devine un element fundamental pentru împlinirea umană și creștină în însăși momentul muncii". Pornind de la importanța mărturiei publice a familiei creștine în viața socială, subliniată de Papa de mai multe ori, Cardinalul Tettamanzi a spus: "Trebuie să ne dăm seama că legăturile sociale, la nivel concret, coincid cu legăturile dintre familii. În acest sens, familiile nu sunt doar inserate pasiv într-un context social, ci au și un protagonism special. Aceasta recere din partea instituțiilor recunoașterea nu verbală, ci concretă, efectivă, prin intermediul și promovarea drepturilor și responsabilităților fundamentale ale oricărei familii și ale tuturor familiilor luate împreună".
La Întâlnirea Mondială a Familiilor de la Ciudad de Mexico, pe tema "Familia, formatoare la valorile umane și creștine", a participat și Alberto Friso, din ca drul mișcării "Familii Noi". Iată reflecția sa despre tema următoarei Întâlniri a Familiilor "Familia, munca și sărbătoarea": "Cu această temă, coborâm cu adevărat pe un teren concret extrem de actual, mai ales în lumea occidentală, în care există o diferență adâncă între obligațiile și funcțiile naturale ale familiei, dar în schimb, aceste funcții sunt tot mai mult considerate un produs al cursei în care este angajată civilizația noastră. Munca, prin urmare, trebuie să aibă în vedere necesitățile familiei, iar familia să aibă timpul de a se adresa lui Dumnezeu, timpul de a sanctifica sărbătoarea, și astfel să guste bucuria sărbătorii, a unei sărbători naturale, cum a fost aici, la Ciudad de Mexico".
(Sursa: Radio Vatican)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 778, Ultimul acces: 2020-05-28 15:21:39