Sedinta Adunãrii Generale a C.A.R. din Arhiepiscopia Targovistei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ședința Adunãrii Generale a C.A.R. din Arhiepiscopia Târgoviștei

[2009-01-17]
 Joi, 15 ianuarie 2009, a avut loc, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Pãrinte Mitropolit Dr. NIFON, Arhiepiscopul Târgoviștei, Adunarea Generalã anualã a Casei de ajutor reciproc a clerului și salariaților bisericești (C.A.R.), pentru descãrcarea de gestiune a activitãții anului 2008. Dupã prezentarea rapoartelor s-au luat hotãrâri care privesc eficientizarea activitãții financiare a C.A.R. și s-a subliniat caracterul misionar, în sensul unei solidaritãți creștine, de într-ajutorare reciprocã a acestei instituții a Bisericii.
Așa cum se știe, conform art.168 din Regulamentul de Organizare și Funcționare al Bisericii Ortodoxe Române, Casa de ajutor reciproc a clerului și a salariaților bisericești are ca scop: “acordarea de împrumuturi și ajutoare membrilor sãi, la cererea acestora, iar activitatea acesteia se va desfașura potrivit propriului regulament”.
Casa de ajutor reciproc a clerului și a salariaților bisericești din Arhiepiscopia Târgoviștei are 1087 de membri titulari, iar în anul 2008 a acordat împrumuturi la 251 dintre membri sãi.

Biroul de Presă al Arhipiscopiei Târgoviștei

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1477, Ultimul acces: 2024-04-08 12:15:14