Obama cauta sa impace t aberele pentru momentul rugaciunii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Obama caută să împace t aberele pentru momentul rugăciunii

[2009-01-14]
Ceremonia de inaugurare a mandatului președintelui ales Barack Obama a stârnit controverse între homosexuali după alegerea pastorului evanghelic Rick Warren pentru a rosti o rugăciune (acest pastor este cunoscut pentru poziția sa anti-avort și împotriva "căsătoriilor" homosexuale). Pentru a echilibra situația, se pare, la prima vedere, s-a anunțat că inaugurarea de duminică va mai include o rugăciune, de deschidere, ce va fi rostită de Episcopul anglican Gene Robinson de New Hampshire, cunoscut homosexual. Agenția CNA informează că luni echipa politică a lui Obama avea acceptul Episcopului Robinson pentru ceremonia de la Memorialul Lincoln.
Într-un email către prieteni, Episcopul Robinson afirmă că este "bucuros de această invitație și va fi o onoare pen tru mine să reprezint Biserica Episcopaliană (Anglicană - n.r.), populația din New Hampshire, și pe toți homosexualii, lesbienele, bisexualii și transsexualii". Un membru al echipei lui Obama a declarat că alegerea lui Robinson a avut loc "înainte de apariția plângerilor despre Rick Warren. Mulți sceptici vor interpreta aceasta ca o reacție directă la criticismul lui Warren - dar nu este așa." Joe Solomnese, președintele grupului pro-homosexualitate Campania pentru Drepturile Omului, a descris invitarea lui Robinson ca pe o dovadă a faptului că "în cele din urmă Barack Obama este prieten al comunității LGBT" (lesbiene-homosexuali-bisexuali-transexuali). "Cred că administrația sa va sprijini mult agenda noastră", a declarat Solomnese luni.
Alegerea de către Obama pentru rugăciunea de la ceremonia de invocare a pastorului Warren i-a iritat pe activiștii homosexuali, inclusiv pe Episcopul Robinson, care a vorbit despre o alegere "cu adevărat foarte nefericită", d at fiind că acest pastor se opune "căsătoriilor" dintre homosexuali. Într-un interviu din decembrie 2008 pentru Beliefnet, Robinson spunea: "mi-ar plăcea să îl întâlnesc (pe Warren). Într-un fel este o persoană foarte curajoasă, dar greșește amarnic în problema homosexualității. Trebuie ca cineva să îl înfrunte legat de minciunile pe care le-a spus despre homosexuali oamenilor din California."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1642, Ultimul acces: 2024-04-14 19:15:29