Pontiful deplange moartea Cardinalului Laghi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Pontiful deplânge moartea Cardinalului Laghi

[2009-01-12]
Papa Benedict și-a exprimat durerea la primirea veștii morții Cardinalului Pio Laghi, care a murit duminică la 86 de ani. Cardinalul, fost prefect al Congregației pentru Educația Catolică, a îndeplinit și diferite misiuni diplomatice sub Papa Ioan Paul al II-lea. Printre misiunile sale au fost vizitele la președintele american George H.W. Bush în încercarea de a pune capăt războiului din Irak, slujirea ca Nunțiu Apostolic în Argentina și în SUA, și ca delegat apostolic la Ierusalim și în Palestina. A fost de asemenea protector al Ordinului Suveran Maltez.
Într-o telegramă trimisă nepoților Cardinalului, Papa Benedict al XVI-lea a amintit de "lunga și generoasa slujire adusă Sfântului Scaun, în special ca reprezentant pontifical în diferite țări și ca prefect al Congregației p entru Educația Catolică". "Doresc să vă transmit Dvs, precum și tuturor membrilor familiei lui, participarea mea la durerea care îi afectează pe cei care l-au cunoscut și l-au stimat pe Cardinalul defunct, ridicând în același timp rugăciuni fierbinți către Dumnezeu pentru ca El să îi dea premiul promis slujitorilor fideli ai Evangheliei. Transmit apoi o binecuvântare specială și mângâietoare celor care îi deplâng moartea."
Cardinalul Angelo Sodano, decan al Colegiului Cardinalilor, va celebra funeraliile prelatului marți dimineața, la sfârșitul cărora Sfântul Părinte se va adresa credincioșilor. Pio Laghi s-a născut în Italia în 1922 și a fost hirotonit preot în 1946. În 1952 a intrat în serviciul diplomatic al Sfântului Scaun fiind trimis ca secretar la Nunțiatura din Nicaragua. A fost transferat în 1954 mai întâi ca secretar iar apoi ca auditor în delegația apostolică din Washington; în 1961 a fost trimis la Nunțiatura din India. În 1964 a fost rechemat la R oma slujind în Secretariatul de Stat al Consiliului pentru Afacerile Publice, acum Secretariatul pentru Relațiile cu Statele.
A fost numit delegat apostolic la Ierusalim și în Palestina în 1969 și hirotonit Episcop în același an. După ce și-a petrecut cinci ani în Ierusalim a fost numit pro-Nunțiu în Cipru și Vizitator Apostolic în Grecia. În 1974 a fost transferat în Argentina ca Nunțiu. A rămas acolo până în 1980, când a fost numit Delegat Apostolic în SUA. În martie 1984, când au fost stabilite relațiile diplomatice dintre Sfântul Scaun și Statele Unite, a devenit pro-Nunțiu. În 1990 a fost chemat la Roma ca pro-prefect al Congregației pentru Educația Catolică. A rămas în această funcție până în 1999. În 2001 a fost delegat papal special pentru Israel și Autoritatea Palestiniană cu un mesaj personal al Papei Ioan Paul al II-lea de promovare a încetării focului și reluării negocierilor de pace. După doi ani a dus un mesaj special al Papei președintelui SUA p entru a arăta poziția și inițiativele asumate de Sfântul Scaun pentru pacea în Orientul Mijlociu. A fost creat Cardinal în 1991.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1650, Ultimul acces: 2024-04-19 01:25:40