Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a savarsit sfintirea aghesmei mari la Catedrala Patriarhala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a săvârșit sfințirea aghesmei mari la Catedrala Patriarhală

[2009-01-06]
 Astăzi, 6 ianuare 2009, în Biserica Ortodoxă a fost sărbătorit praznicul Botezului Domnului, numit și Boboteaza sau Dumnezeiasca Arătare a Preasfintei Treimi. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a oficiat sfințirea aghesmei mari la Catedrala Patriarhală. Slujba a fost săvârșită în fața Reședinței Patriarhale, după Sfânta Liturghie.

În cuvântul de învățătură, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a explicat importanța teologică și duhovnicească a praznicului Botezului Domnului, prezentând deopotrivă legătura dintre botezul Mântuitorului Iisus Hristos și botezul credincioșilor.

Sărbătoarea Bobotezei este și un prilej de cinstire a Sfintei Treimi, fiind și momentul Teofaniei sau Dumnezeieștii Arătări. Tot astăzi în cuvântul de învățătură ținut în fața Reședinței Patriarhale, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a făcut apel la rugăciuni pentru pacea lumii și în mod special pentru pace în Orientul Mijlociu.

Sărbătoarea Botezului Domnului precede ziua în care în Biserica Ortodoxă este pomenit Soborul Sfântului Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului. Mâine, 7 ianuarie 2009, va fi dezlegare la pește.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 650, Ultimul acces: 2019-10-14 22:34:09