Copiii au dreptul la securitate - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Copiii au dreptul la securitate

[2009-01-06]
Papa Benedict al XVI-lea a făcut un apel la protejarea copiilor, în special a celor cărora li se refuză "o copilărie senină". Apelul a fost făcut astăzi, zi în care în multe țări ale lumii sunt sărbătoriți cei mai mici membri ai societății, după rugăciunea Angelus în fața miilor de pelerini veniți în Piața San Pietro. Pontiful a făcut un apel special către grupările armate din Congo pentru a elibera copiii răpiți și folosiți ca soldați. "Îi invit pe autorii acestor inumane brutalități să îi redea pe acești copii familiilor lor", a spus Sfântul Părinte. Aceste acte "sunt cu atât mai deplorabile cu cât în 2009 sărbătorim 20 de ani de la Convenția privind Drepturile Copilului". A încurajat apoi comunitatea internațională să își înnoiască angajamentul față de convenție și să "apere ș i promoveze copilăria în lume".
Pontiful a continuat adresând urările sale "fraților și surorilor aparținând Bisericilor Orientale, care, urmând calendarul iulian, vor celebra mâine Sfântul Crăciun. Amintirea nașterii Mântuitorului să aprindă din ce în ce mai mult în inimile lor bucuria de a fi iubiți de Dumnezeu." Gândul Sfântului Părinte s-a îndreptat apoi spre Țara Sfântă și Orientul Mijlociu. "Continuu să urmăresc cu profundă îngrijorare violentele ciocniri armate în act în Fâșia Gaza. În timp ce reafirm că ura și refuzul dialogului nu poate duce decât la război, aș vrea astăzi să încurajez inițiativele și eforturile tuturor acelora care, având la inimă pace, caută să-i ajute pe israelieni și palestinieni să accepte să se așeze în jurul unei mase și să vorbească. Dumnezeu să susțină angajarea acestor curajoși `constructori de pace`." Se fac eforturi internaționale pentru încetarea conflictului dintre Israel și militanții islamici Hamas. Cele 11 zile de co n flict au dus la peste 600 de morți.
Există o videoștire asociată. Ea poate fi văzută însă doar online. Click aici.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 649, Ultimul acces: 2019-10-17 11:05:21