Sondaj cerut de USCCB despre avort - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

>

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sondaj cerut de USCCB despre avort

[2009-01-06]
Un nou studiu efectuat online la cererea Conferinței Episcopilor Catolici din America (USCCB) arată că majoritatea participanților - mai exact patru din cinci persoane - ar susține cel puțin introducerea unor restricții privitor la avort. Sondajul a fost efectuat în zilele de 10-12 decembrie, un număr de 2.341 de persoane fiind întrebate despre circumstanțele în care ar susține sau s-ar opune avortului, respectiv despre reglementările privind avortul pe care le-ar dori ei.
95% ar fi în favoarea unor legi care să specifice că avorturile pot fi făcute doar de medici specializați; 88% sunt în favoarea unei legi care să oblige clinicile de avort să informeze femeile despre potențialele riscuri pentru sănătatea psihică și fizică și despre alternativele la avort; 75% susțin o lege care să îi apere pe medici și pe cadrele medicale de la a fi forțate să efectueze avort împotriva voinței; 73% s-au declarat pentru o lege care să permită părinților să fie implicați în decizia fetelor lor de a avorta; 63% dintre cei chestionați cred că nu e normal ca avorturile să fie finanțate din taxele plătite de cetățeni; 11% au declarat că avortul ar trebui să fie ilegal în orice context, iar 38% consideră că ar trebui să fie legal doar în anumite circumstanțe, precum al unui viol, incest sau când s-ar salva astfel viața mamei. Un procent de 42% au afirmat că avortul trebuie să fie legal indiferent de motivație. Studiul efectual de Harris Interactive a folosit un eșantion care să asigure reprezentativitatea pentru populația SUA, în baza regiunii, vârstei, educației, venitului și etniei.
"Aceste rezultate sunt remarcabile", a declarat Deirdre McQuade, director asistent în Secretariatul pentru Activități Pro-Life din USCCB. "Mai puțin de unul din zece americani susține l e galitatea avortului indiferent de motiv. Dar aceasta este tocmai starea actuală a legii avortului, în baza deciziilor Roe vs Wade și Doe vs Bolton ale Curții Supreme, care au făcut avortul legal de-a lungul celor nouă luni de sarcină aproape pentru orice motiv."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 609, Ultimul acces: 2019-09-13 07:16:19