Parohia Ortodoxa Romana din Jönköping, Suedia, are un nou preot - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Parohia Ortodoxă Română din Jönköping, Suedia, are un nou preot

[2009-01-05]
 Ieri, Duminică 4 ianuarie 2009, Preasfințitul Părinte Macarie Drăgoi, Episcopul Europei de Nord, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Parohia Ortodoxă Român㠓Acoperământul Maicii Domnului” și “Sfinții Cuvioși Daniil Sihastrul și Paisie de la Neamț” din Jönköping, Suedia. Împreună cu Preasfinția Sa au slujit Părintele Consilier Toader Doroftei de la Parohia Ortodoxă Român㠓Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Stockholm și Părintele Ovidiu-Teodor Băncilă, noul preot paroh în Jönköping. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Macarie le-a prezentat credincioșilor pe noul lor slujitor, care a fost primit de comunitate cu multă bucurie și căldură sufletească. Ținând seamă de specificitatea acestei parohii, formată în mare parte din credincioși ortodocși români din zona Banatului, Preasfințitul Părinte Macarie a numit ca păstor în această comunitate, în urma examenului de preselecție organizat la Patriarhia Română în data de 16 octombrie 2008, pe tânărul licențiat în teologie Ovidiu-Teodor Băncilă, care provine din aceeași zonă a Banatului.
Comunitatea românească din Jönköping numără câteva sute de români, stabiliți în Suedia începând cu anii 1950-1960, fiind una dintre cele mai vechi parohii din Peninsula Scandinavă, organizată în anii 1971/1972 de către regretatul Părinte Profesor Alexandru Ciurea.

Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 730, Ultimul acces: 2019-06-20 13:42:10