Poligamia bate la usa Europei, si nu numai - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Poligamia bate la ușa Europei, și nu numai

[2006-01-17]
"Moda" poligamiei prinde în întreaga lume. Într-un interviu acordat unui post rus de radio, Ramzan Kadyrov, a propus legalizarea poligamiei ca urmare a războiului. După asasinarea tatălui său, președintele Ceceniei, la 9 mai 2004, Kadyrov a devenit lider al miliției și deputat prim ministru pentru Cecenia, informează situl LifeSiteNews.com.

"Poligamia este necesară pentru Cecenia, pentru că suntem în război. Avem mai multe femei decât bărbați", a spus pro-moscovitul Kadyrov pentru radio Ekho Moskvy. În răspuns la această sugestie, Vladimir Zhirinovsky, purtător de cuvânt al Dumei de Stat, a spus că ideea introducerii poligamiei în Cecenia este "absolut potrivită", mai mult, propunând răspândirea ei în întreaga Rusie. "Trebuie să primim această idee și să o răspândim în întreaga Rusie, deoarece avem zece milioane de femei singure." Zhiriniovsky a mai spus că este necesar "să se permită înregistrarea celei de-a doua și de-a treia căsătorii, fără dizolvarea primei. Cu siguranță vom introduce un astfel de amendament în codul familiei și în constituția rusă în timpul sesiunii de primăvară a parlamentului."

Mulți comentatori avertizează despre efectele asupra femeilor a "islamizării" Europei. Deja în unele țări ale Uniunii Europene, protecția tradițională a femeilor și familiilor este subminată de cererile populațiilor musulmane în creștere de adoptare a aspectelor legii Sharia, inclusiv a poligamiei. În noiembrie 2005, Direcția pentru Imigrare a Norvegiei raporta că deși este ilegală, poligamia devine tot mai răspândită n țară. Rapoarte similare vin din Franța și Olanda, unde poligamia se practică în ciuda problemelor create de musulmani. Ieri, guvernul canadian liberal a anunțat că Departamentul Federal de Justiție al Canadei a recomandat legalizarea poligamiei.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1613, Ultimul acces: 2024-04-09 00:28:00