Vaticanul are nevoie de o invitatie din partea Turciei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vaticanul are nevoie de o invitație din partea Turciei

[2005-07-18]
Papa Benedict al XVI-lea trebuie să primească o invitație din partea guvernului turc pentru a putea vizita Turcia, a declarat recent purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Joaquín Navarro-Valls. Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului l-a invitat pe Sfântul Părinte la 29 iunie să îl viziteze la Istambul. Invitația a fost formulată în contextul sărbătorii patronilor Romei, Sfinții Apostoli Petru și Paul.

Navarro-Valls, aflat în Les Combes cu Papa, în vacanță, a declarat duminică pentru serviciul de știri RAI că guvernul turc nu a reacționat la propunerea ortodoxă. Pentru moment cel puțin. Conform obiceiului, o călătorie este programată doar "după ce Papa primește dublă invitație", adică atât din partea autorităților religioase, cât și din partea celor de stat ale țării respective, a amintit directorul Biroului de Presă al Sfântului Scaun.

Astfel, se speră într-o invitație din partea premierului turc Recep Tayyip Erdogan. Aceasta însă ar trebui să vină rapid, ținând cont că Patriarhia ecumenică speră într-o vizită a Sfântului Părinte la 30 noiembrie, sărbătoarea patronului, Sf. Andrei. Vizita ar fi deosebit de importantă din punct de vedere ecumenic, Patriarhul de Constantinopol fiind considerat "primul între egali" în sânul Bisericilor Ortodoxe. Papa Benedict a declarat, ca și predecesorul său, că ecumenismul reprezintă o prioritate în agenda sa.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1717, Ultimul acces: 2024-04-24 05:48:28